13-03-2019 tarihinde eklendi
ABD Irak'a Asker Yığıyor
Irak'tan bir türlü çıkmayan ABD'nin ülkedeki yerel güçlere karşı savaş hazırlığı yaptığı bildirildi. Hedefte ayrıca Suriye'deki yerel güçler de var. Buna göre 6 Mart Çarşamba gününden itibaren Ürdün ve işgal altındaki Filistin'de bulunan ABD birlikleri Irak'a geçti.

Irak'tan bir türlü çıkmayan ABD'nin ülkedeki yerel güçlere karşı savaş hazırlığı yaptığı bildirildi. Hedefte ayrıca Suriye'deki yerel güçler de var. Buna göre 6 Mart Çarşamba gününden itibaren Ürdün ve işgal altındaki Filistin'de bulunan ABD birlikleri Irak'a geçti. Bir gün sonrt bölgedeki ABD karşıtı güçlerin bölgedeki ABD varlığına direniş çağrısı yapmasının ardından Körfez ve Güney Avrupa'daki ABD birliklerine de hazır olun talimatı verildi.
 
Kaynaklara göre ABD'nin hedefindeki Iraklı örgütler Ketaib Hizbullah ve Asaib el Hak olarak açıklandı. Her iki örgütün de Lübnan Hizbullahı ve İran ile ilişkisi olduğu belirtiliyor.
 
Bölgedeki ABD'li askeri kaynaklar Suriye'nin doğu ve batısındaki birliklerinin yanı sıra Irak'ın Suriye sınırındaki üslerinin de tehdit altında olduğu değerlendirmesini yapıyor.
 
Irak Başbakanı Adil Abdül Mehdi'nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ABD'nin Irak'ta yeni üs kuramayacağını ve mevcut askeri varlığının IŞİD ile mücadele ve Iraklı askerlerin eğitimi ile sınırlı oldıuğunu söylemesi Amerikan tarafında endişe yarattı.
http://caferider.com.tr/abd-irak-a-asker-yigiyor_h22924.html