11-02-2019 tarihinde eklendi
ABD Dışişleri: İran ve Hizbullah Venezuela'da aktifler; bölgeyi tehdit ediyorlar
ABD, Venezuela'ya yönelik hukuksuz ve darbeci politikasını sürdürüyor.

 ABD, Venezuela'ya yönelik hukuksuz ve darbeci politikasını sürdürüyor. Muhalif Guaido'yu bir ABD valisi gibi devlet başkanı olarak atayan Donald Trump yönetimi, dünyadan gelen tepkilere kılıf uydurmaya çalışıyor.
 
 "VENEZUELA'DA HİZBULLAH HÜCRELERİ VAR"
 
 Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, katıldığı bir televizyon programında, Venezuela'da uyuyan Hizbullah hücrelerinin bulunduğunu ve bu durumdan Bush döneminde haberdar olduklarını belirterek, yaptırım o dönemlerde uygulamaya sokulduğunu belirtti.
 
 Pompeo, İran ile Venezuela'nın yakınlığına dikkat çekerek İran İslam Cumhuriyeti'nin eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad dönemlerinde bu yapının oluştuğunu belirtirken, "İranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika’yı tehdit ediyor. Amerika bu yüzden yaptırımlarını artırıyor." ifadelerini kullandı. Pompeo, Hizbullah'ın Venezuela'yı kara para aklama üssü olarak kullandığını savundu.
 
 Pompeo'nun açıklamaları, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Özellikle 2001 Afganistan işgali ile 2003 Irak işgalinde aynı bahaneleri kullanan ABD'nin, Venezuela'ya askeri operasyon yapmak için kılıf hazırladığı ileri sürüldü.
http://caferider.com.tr/abd-disisleri--iran-ve-hizbullah-venezuela-da-aktifler-bolgeyi-tehdit-ediyorlar--_h22767.html