06-01-2019 tarihinde eklendi
ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri Suriye’de yine sivil katliamı yaptı
Deyrezzor Kırsalında 24 saatte ikinci katliam olarak, sözde Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı mücadele için oluşturulan “Uluslararası Koalisyon” uçaklarının dün gerçekleştirdikleri bombardımanlar sonucunda aralarında çocukların bulunduğu 10 sivil öldü.

Suriye SANA haber ajansına göre, sözkonusu koalisyon güçlerine ait savaş uçakları perşembe günü de Deyruzzur etrafında yer alan el’Şefa kasabasını hedef almış ve 11 sivili öldürmüşlerdi.
 
Suriye İnsan Hakları Merkezi geçen çarşamba günü yayınladığı raporda ABD’nin başını yaptığı koalisyon güçlerinin 2018 yılında en az 417 sivili öldürdüğü ve bunlardan 175’inin çocuk ve 90’ının kadın olduğunu bildirdi.
 
Amerika ve işbirlikçi ülkeleri, Ağustos 2014’den beri sözde IŞİD ile mücadele bahanesiyle Suriye’de saldırılarını sürdürürken bu saldırılar genel olarak IŞİD yerine Suriyeli sivilleri ve Suriye ordusunun askeri merkezlerini hedef alıyor.
 
Öte yandan Suriye ordusunun Hama ili Kuzey kırsalı ve İdlib ilinin batısından silahsızlandırılmış bölge ve çevresindeki askeri noktalara sızma girişimlerine doğru sızma girişiminde bulunan terörist gruplara yoğun ateş açtığı ve teröristlere ağır kayıp verdirdiği bildiriliyor.
http://caferider.com.tr/abdnin-basini-cektigi-koalisyon-gucleri-suriyede-yine-sivil-katliami-yapti_h22538.html