08-11-2018 tarihinde eklendi
Pentagon Himayesinde Öcalan Görselli YPG Devriyesi
Hürriyet yazarı Sedat Ergin, ABD'nin Kobane'de YPG'lilerle ortak devriye yaptığı gelişmeyle ilgili önemli bir detaya dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG mevzilerine top atışı yapmasının ardından ABD, YPG ile bölgede devriye başlatmıştı.
ABD'nin bu hamlesi Türkiye'ye mesaj olarak yorumlanırken, Hürriyet yazarı Sedat Ergin, devriyeden basına yansıyan bir fotoğrafı mercek altına aldı.
 
Fotoğraftaki önemli bir detaya dikkat çeken Ergin, ortak gerçekleştirilen devriyede ABD'nin PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan'ın resmini üstünde taşıyan bir militana müdahale etmediği yorumunu yaptı.
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin'in yazısının ilgili kısmı şöyle:
 
''ABD ordusu, TSK'nın topçu ateşinin ardından sahada boy gösterme ihtiyacını duyarak, YPG ile ortak devriye yapmak suretiyle aslında sınırın karşı tarafına, yani Ankara'ya bir caydırıcılık mesajı vermekteydi. Bir başka anlatımla, ABD ordusu, TSK ile YPG/PKK arasına bir set çekmekteydi.
Fotoğraflardan birinde Amerikalı askerlerle devriye görevine çıkmış yüzü kar maskeli, üniformalı bir SDG (YPG) militanı dikkat çekiyordu. Militanın sol göğsüne asılı mühimmat çantasının üzerindeki küçük bir Abdullah Öcalan resmi görüntüdeki en can alıcı mesajı taşıyordu.
 
Demek ki, ABD askeri makamları, ortak devriyeye çıktıkları YPG'nin sınırın kuzey tarafına Öcalan'lı bir görüntü vermesinde bir sakınca görmüyorlar''.
http://caferider.com.tr/pentagon-himayesinde-ocalan-gorselli-ypg-devriyesi_h22211.html