25-09-2018 tarihinde eklendi
İran Büyükelçisi İbrahim Tahiri Fard Aşura 2018 Konuşması
20 Eylül 2018 Perşembe günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1379. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı.

Öncelikle bu güzel birlikteliği sağlayan bütün yetkililere, Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’e, bütün partilere, bütün organlara, organizasyonlara bu birlikteliği güvenli bir şekilde sağladıkları için teşekkür ediyorum.
Bu hükümet vesilesiyle bu güzel ülkede bütün kardeşlerimizin bir arada güzel bir şekilde yaşayabilmesi için olanak sağlanmıştır. Bundan dolayı teşekkür ediyorum.
 
Kerbela bir aşk dersidir. Kerbela, İmam Hüseyin ve Aşura direnişin bir dersidir. Kerbela, Aşura, İmam Hüseyin ve onun yarenlerinin direnişinin bize sunduğu bir derstir. Bin dört yüz yıldır bu mektep öğrenci yetiştirmektedir. Bugün burada dinlediğimiz konuşmacılar birbirinden daha güzel bir şekilde İmam Hüseyin ve onun ekolu hakkında bilgi verdiler. Ben çok zamanınızı almak istemiyorum, sadece bununla ilgili iki konuya değinmek istiyorum. Kırk yıl önce İran İslam Cumhuriyeti bu mektepten, bu ekolden ders aldı ve kan, kılıcı yendi.
 
Bugün Türkiye’de, kardeş ülkemizde halk 15 Temmuz’da darbeye karşı direndi ve burada da kan, kılıca galip geldi. Eğer bir ekolde şahadet varsa esaret yoktur. İnşallah İslam dünyasında her zamankinden daha fazla dayanışmaya tanıklık ederiz.
http://caferider.com.tr/iran-buyukelcisi-ibrahim-tahiri-fard-asura-2018-konusmasi_h22003.html