13-09-2018 tarihinde eklendi
İslam Mezhepleri Üniversitesi Rektörü Türkiye Diyanet İşleri Başkanıyla Görüştü
İslam Mezhepleri Üniversitesi rektörü Muhammed Hüseyin Muhtari, Türkiye diyanet işleri başkanı ile görüşmesinde, bu üniversitenin görevinin, İslam dünyası için insan gücü eğitmek olduğunu belirterek, üniversitenin ülke içinde ve dışında yaygın faaliyetinin olduğunu söyledi.

Muhtari, dün Türkiye'ye yaptığı ziyarette diyanet işleri başkanı Ali Erbaş'la görüşmesinde,  üniversitenin çeşitli ülkelerden çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve  İslam dünyasından en az 10 ülkeyle işbirliği anlaşması imzaladığını bildirdi.
 
Görüşmede diyanet işleri başkanı Ali Erbaş da, İran ve Türkiye arasında dini, kültürel, tarihi ve dil gibi çok sayıda ortak yönlerinin olduğunu belirterek, iki ülke arasında kültürel ve akademik alanda işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.
 
Ali Erbaş, iki ülke üniversiteleri arasında hocalar arasında görüş alış verişlerin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de ilahiyat alanında 100 kadar fakülteye sahip olduğunu ve bunun için İslam Mezhepleri Üniversitesi ile iyi bir işbirliğinin olabileceğini söyledi.
http://caferider.com.tr/islam-mezhepleri-universitesi-rektoru-turkiye-diyanet-isleri-baskaniyla-gorustu_h21971.html