13-09-2018 tarihinde eklendi
ABD'den Suriye'ye Askeri Müdahaleye Devam Açıklaması
ABD savunma bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Pahon, ''İşimiz bitene kadar Suriye'deyiz, Türk askeri Menbiç'e girmeyecek'' dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon Türkiye’nin sınır güvenliği için İdlib’de alacağı tedbirlere saygı duyacaklarını söyledi. Ankara ile Washington’un geçen haziran ayında anlaştıkları Menbiç yol haritasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirten Pahon, Türk askerinin Menbiç’in içine girmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.
 
Türkiye basınından Hürriyet'e demeç veren Pahon, Türkiye'nin İdlib halkını korumak için buraya Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) 20 bin kişi göndermeye hazırlandığına ilişkin haberleri de değerlendirdi. Pentagon Sözcüsü, "Türkiye'nin güney sınırında kendi güvenlik kaygılarını gidermek için atacağı adımlara saygı duyarız" dedi.
 
Pahon, Suriye'de yapılacak çok işlerinin olduğunu belirterek, bu doğrultuda Suriye'de yeni programlarının olduğunu söyledi. 
 
Bu arada Amerika'nın Suriye özel temsilcisi James Jeffrey de, geçen hafta yaptığı açıklamada, Amerika'nın 2018 yılının sonuna kadar Suriye'den çekilmesi için bir acelesinin olmadığını söylemişti. 
Amerikalı yetkililerinden art arda gelen bu açıklamaları, Amerika'nın Suriye'nin hakimiyeti ve toprak bütünlüğünü çiğnediğini açıkça ortaya koyarken Suriye yönetimi ise BM'den bu duruma son verilmesi için gerekli girişimde bulunmasını istiyor.
http://caferider.com.tr/abd-den-suriye-ye-askeri-mudahaleye-devam-aciklamasi_h21966.html