10-08-2018 tarihinde eklendi
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Şam'da
Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jan Hamacek ve Suriye ziyaretinde ona eşlik eden heyetle bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkileri muhtelif alanlarda geliştirme olanaklarının ele alındığı görüşmede Suriye’deki son durumların yanı sıra terörle mücadeleye eş zamanlı olarak siyasi çözüm sürecinde sağlanan ilerlemeler ve harcanan çabalar da masaya yatırıldı.
 
Görüşmede Muallim Suriye’deki son durumlar ve ordunun teröre karşı zaferleri konusunda bilgi aktarırken, Suriye’nin siyasi çözüm ile eş zamanlı olarak terörle mücadelesini sonuna dek sürdürme kararlılığının altını çizdi.
 
Muallim Suriye toprağının her karışının terör ve destekçilerinden temizleneceğini, Suriye’nin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünden ödün vermesinin mümkün olmadığını vurguladı.
 
Muallim Suriyelilerin vatanlarına ve evlerine dönmeleriyle birlikte temel gereksinimlerinin karşılanmasında uluslar arası toplumun da sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda ekonomik yaptırımların Suriye halkına olumsuz etkilerine ışık tutan Muallim; bu yaptırımların kaldırılmasının insani durumların iyileştirilmesinde temel role sahip olduğuna dikkat çekti.
 
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamacek; ülkesinin Şam Büyükelçiliğini açık tutma kararlılığının doğruluğuna işaret ederken, bunun iki ülke arasındaki iletişim ve ülkesinin Suriye konusundaki gerçekleri bilmesinde büyük bir önem kaydettiğine dikkat çekti.
 
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ülkesinin Suriye ile farklı alanlarda ilişkilerini geliştirme arzusunda olduğunu, bunun için de gerekeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
 
Suriye ve halkını dost olarak nitelendiren Hamacek; Suriye’nin şanlı zaferinden sonra ülke topraklarının her yerinde güvenlik ve istikrarı sağlayacağını, egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruyacağına inandığını ifade etti.
http://caferider.com.tr/cek-cumhuriyeti-disisleri-bakani-sam-da_h21849.html