09-08-2018 tarihinde eklendi
Kuzey Kore ABD'nin Talebini Reddetti
Kuzey Kore'nin ABD'nin nükleer silah başlığını azaltma talebini reddettiğini bildirdiler.

Vox.com sitesine göre, Amerika'nın Kuzey Kore'den nükleer başlıkları belirli bir takvime göre azaltmasına dair isteğini Kuzey Kore reddetti.
 
Habere göre, Amerika, Kuzey Kore'den 6 ila 8 ay içinde Kuzey Kore'nin nükleer başlıklarından yüzde 60-70'ni teslim etmesini istedi.
 
Bu arada Beyaz Saray Ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan arınmak için gerekli adımları atmamakla suçladı.
 
ABD başkanı Donald Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Pyongyang’ı nükleer silahlardan arınma konusunda Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Donald Trump’la Singapur’daki zirvede verdiği taahhüde yönelik adım atmamakla suçladı.
 
Fox News’a açıklamalarda bulunan Bolton, “yapmamız gereken daha fazla etkili konuşmak” dedi ve Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanma konusunda ilerleme göstermesi gerektiğini kaydetti.
 
Bolton, zirveden bu yana Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanma için gerekli adımları atmadığını da kaydetti.
 
John Bolton ayrıca Amerika’nın Kuzey Kore’ye yönelik ekonomik yaptırımları azaltmayı düşünmediğini de belirtti.
 
John Bolton'un söz konusu açıklamaları, Trump'ın Kuzey Kore lideri ile görüşmesi ardından Pyongyang'ın nükleer silahlardan arınmak için taahhütte bulunduğunu söylediği bir dönemde dikkat çekiyor.
http://caferider.com.tr/kuzey-kore-abd-nin-talebini-reddetti_h21845.html