09-08-2018 tarihinde eklendi
Irak ABD'nin İran Aleyhindeki Yaptırımlarına Tepki Gösterdi
Irak dışişleri bakanlığı İran'ın Irak' konusundaki tutumunu takdir ederken, uluslararası toplumdan ABD'nin İran'a yönelik baskılarını önleme çağrısında bulundu.

Irak dışişleri bakanlığı, ABD'nin İran aleyhindeki yaptırımlarının başta Irak olmak üzere İran'ın komşuları olan ülkelerde olumsuz etkilerinin olacağını belirtirken, 'Zira, İran ve Irak komşudur ve ortak paydaları vardır' açıklamasında bulundu.
 
Bu arada Irak cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD’nin İran’a yönelik aldığı yaptırım kararlarına uymalarının zor olduğunu söyledi. Masum, Hurre TV’ye verdiği röportajda, “Irak’ın İran ile ilişkileri ve ortak çıkarları var. Bundan dolayı ABD’nin İran’a yönelik aldığı yaptırım kararlarına uyması zor olur” dedi.
 
Öte yandan Asaib el'Hak adlı Irak hareketi de, yayınladığı bildiride, ABD'nin İran aleyhindeki yaptırımlarının kanunsuz olduğunu bildirdi.
 
Irak Hizbullah Tugayları da, yayınladığı bildiride, ABD'nin sözkonusu yaptırımlarının, siyonist İsrail ve Suudi rejimi lobilerinin Trump üzerindeki baskıları ve etkilerini gösterdiğini bildirdi.  
 
ABD yönetiminin yaptırımları,İran’ın Amerikan dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını engelliyor. ABD diğer devletlerden İran’a yönelik uyguladığı yaptırımlara uymasını istiyor.
http://caferider.com.tr/irak-abd-nin-iran-aleyhindeki-yaptirimlarina-tepki-gosterdi_h21841.html