22-05-2018 tarihinde eklendi
Hamas: Gazze Kuşatmasının Son Bulmasına Kadar Büyük Dönüş Yürüyüşüne Devam
Hamas üst düzey yetkilisinin bildirdiğine göe Gazze kuşatmasının sona ermesine kadar büyük dönüş yürüyüşünün devam edeceğine vurgu yaparak, bu bağlamda yapılan gösterilerin tüm Filistinli gruplar tarafından yapıldığına işaretle şimdiye kadar çok sayıda stratejik hedefi gerçekleştirdiğini belirtti.

Hamas siyasi büro başkanı Yahya el-Senvar, el-Meyadin TV kanalına verdiği mülakatta, Filistin halkının mevcut şartları, halkçı direniş ve barışçıl hareketleri stratejisini dikkate aldığını, fakat bunun, diğer seçeneklerden vazgeçildiği anlamında olmadığını söyledi.
 
Hamas yetkilisi Siyonist rejimin Filistin direniş liderlerine yönelik tehditlerine de değinerek, Filistin liderlerinin kanının, vatan ve kutsallıklar yolunda akan şehitlerin kanından daha değerli olmaldığını söyledi.
 
El-Senvar ayrıca Hamas ve Kahire arasında büyük dönüş gösterilerin durması konusunda her hangi bir anlaşmanın sağlanmadığına değinerek, bu eylemlerin başta Gazze şeridine uygulanan ambargonun tam olarak ve sonsuza dek kaldırılması olmak üzere Filistin halkı hedeflerinin tam olarak gerçekleşinceye kadar devam edeceğini söyledi.
 
Hamas ve İran arasındaki ilişkilere de değinen el-Senvar ayrıca bu ilişkilerin en sıcak ve en güçlü döneminde olduğunu, Tahran'ın 2014 yılında Siyonist rejimin 51 günlük savaşı ardından direnişe silah ve danışmanlık yardımlarını esirgemediğini belirtti.
http://caferider.com.tr/hamas--gazze-kusatmasinin-son-bulmasina-kadar-buyuk-donus-yuruyusune-devam_h21485.html