17-04-2018 tarihinde eklendi
Mikdat: Suriye, Kimyasal Soruşturma Komitesiyle İşbirliğine Hazır
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkesinin kimyasal silah kullanımını araştırmak için Suriye’ye gelen keşif heyetiyle tam olarak işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Şam'ın Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü'nün Suriye'ye gönderdiği soruşturma komitesiyle kimyasal silahın kullanması konusundaki incelemeler için işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.
 
SANA Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat yaptığı açıklamada, komitenin 3 gün önce kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde incelemede bulunmak üzere Suriye’ye girmiş olduğunu ifade etti.
 
Mikdat, Şam'ın şimdiye kadar komite üyeleriyle defalarca toplantı düzenleyerek, ikili işbirliği konusunda onlarla görüştüğünü ve Şam'ın soruşturma sürecinin kolaylaştırılması için tam hazır olduğunu bildirdiğini ifade etti.
 
ABD, Fransa ve İngiltere'nin yardımıyla 14 Nisan'da Duma'daki kimyasal saldırı iddiasıyla BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü ekibi soruşturma yapmadan bu ülkeye askeri saldırı düzenledi.
http://caferider.com.tr/mikdat--suriye-kimyasal-sorusturma-komitesiyle-isbirligine-hazir_h21265.html