17-04-2018 tarihinde eklendi
Mogherini: Suriye, Yemen Ve İnsan Haklarını, Nükleer Anlaşamadan Ayrı Olarak Takip Ediyoruz
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi; Suriye, Yemen ve İran'daki insan hakları durumu ile ilgili meseleleri, nükleer anlaşma çerçevesi dışında takip ettiklerini ifade etti.

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini dün AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, nükleer anlaşma hakkında şöyle konuştu: Dışişleri bakanlarıyla İran'ın nükleer anlaşması konusunda iyi sohbetlerimiz oldu. Bir kez daha herkes tarafından bu anlaşmanın tüm bölümlerinin tümüyle uygulanmasının sürmesi için güçlü şekilde bağlılığımıza vurgu yaptık."
 
Mogherini; ABD Başkanı Trump'ın anlaşma ile ilgili bazı endişelerinin ele alınması için Fransa, Almanya ve İngiltere'nin ABD ile işbirliğiyle hazırlamakta oldukları bir çalışmanın desteklenmesiyle sonuçlandığını sözlerine ekledi.
 
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi ayrıca; İran ve uluslararası camiayı AB'nin nükleer anlaşmayı tamamen bağlı olup, gelecekte de de tam olarak yerine getireceği konusunda temin ederek, nükleer anlaşmanın yüzde 100 korunmasına devam edeceklerini vurguladı.
 
 Mogherini, bu meselenin sadece Avrupa değil bölge güvenliği için stratejik bir faktör olduğunu da belirtti.
 
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi; Suriye, Yemen ve İran'daki insan hakları durumu ile ilgili meseleleri, nükleer anlaşma çerçevesi haricinde takip ettiklerini ifade etti.
 
Mogherini, İran'daki insan haklarını meselelerini ayrı olarak ele aldıklarını ifade ederek, AB'nin İran ile diyalog havzasında en aktif aktör olduğunu sözlerine ekledi.
 
Mogherini ayrıca, bu unsurlarla ilgili yaptırım rejimlerinin hala geçerli olduğunu da belirtti.
http://caferider.com.tr/mogherini--suriye-yemen-ve-insan-haklarini-nukleer-anlasamadan-ayri-olarak-takip-ediyoruz_h21261.html