16-04-2018 tarihinde eklendi
Risalete Emek Verenler İkitelli'de Anıldı (FOTO)
Hz. Peygamber (s.a.a.)'in yiğit amcası Hz. Ebu Talib (as) ve cefakar eşi Hz. Hatice, vefat yıldönümünde Me'as Günü programı adıyla müzeyyen olan İkitelli'deki Hz. Ebu Talip Camii'nde anıldı.

15 Nisan Pazar günü öğle namazının ardından başlayan programda Peygamberimizin amcası Hz. Ebu Talib'in ve Hz. Hatice (sa) annemizin vefatları ile Hz. Muhammed (sav)'in peygamberlikle görevlendirilmesi (Meb'as) gibi İslam tarihinin önemli konuları gündem edildi.
 
Ebu Talip Gençliğinden Adem Ünlü’nün sunduğu İlk Vahyin Gelişi,Risalete Emek Verenler Hz. Hatice (s.a) ve Hz. Ebu Talib (a.s) Programı Ebu Talib Cami İmamlarından Ş.Hüseyin Çaça’nın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Çaça’nın Kuran’ı Kerim tilavetinden sonra Hz. Ebu Talib Cami İmamlarından Ş. Ali Salmanlı günün anlam ve önemiyle alakalı bir konuşma yaptı. Salmanlı, "uzaktan yakından gelen Ehlibeyt Dostlarına hoşgeldiniz diyerek, “Kuran’dan ışığını Hz. Ebu Talip’den gayreti Hz Hatice’den infakı alan mümin ve mümine kullarından karar kılsın sizleri.” dedi.
Ebu Talip Camii gençlerinden Ali Adar  Hz. Muhammed (s.a.v) hakkında isimli duygu dolu şiiri okudu.
 
Kürsüye davet edilen El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Cafer Yusufi konuşmasında: Hz Peygamber (s.a.v) 'in ilk koruyucusu ve devamlı kol kanat geren bütün kardeşlerini ve oğullarını Hz Peygamber (s.a.v)'e devamlı bekçilik yapan Hz Ebu Talib (a.s) 'in özelliklerinden bahseden konuşmasıyla devam etti.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz günün anlam ve önemini dile getirdi. Özgündüz:  "Ebu Talib (a.s) Mekkeli müşriklerin karşısında hak yolun doğru karakterin, savunucusu,hamisi olmuştu.  Hz Resul-i  Ekrem’in izdivacı 25 yaşında vuku bulmuştur. Bu izdivacın elçiliğini kim yaptı ve nikahını kim kıydı ve hangi hutbeyi okudu? Nikah hutbesini Resullah’ın yerine Hz Ebu Talib (a.s) Hz. Hatice’nin yerine hanif dinine mensup olan Baraka okumuştur.  Allah bizi Ebu Talib’ten eşi Fatıma Binti Esed’den ayırmasın. Onlar nerdeyse biz oraya gitmeye razı değiliz demiyorum can atıyoruz.  
Rabbimiz bir an önce İmam-ı Zamanın zuhurunu acil etsin inşaallah" dedi
 
Program Ferec Dua'sıyla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://caferider.com.tr/risalete-emek-verenler-ikitelli-de-anildi-foto_h21257.html