16-04-2018 tarihinde eklendi
Suudi Savaş Uçaklarının Yemen’e Düzenlediği Saldırıda Çok Sayıda Yemenli Şehit Oldu
İşgalci Suudi Koalisyonunun Yemen’de yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırının ardından, bu ülkenin savunmasız halkından çok sayıda kişi şehit oldu.

Yerel bir kaynak, işgalci Suudi koalisyonunun pazar günü sabah saatlerinde Yemenli bir vatandaşın aracını Hicce eyaletinin Kare beldesindeki el-Ebtel bölgesinde hedef aldığını ve bu saldırı sonucu iki kişinin şehit olduğunu söyledi.
 
İşgalci Suudi koalisyonu dün aynı zamanda el-Hadide eyaletindeki Cebel Re’s ve el-Ceraci bölgelerini de saldırılarının hedefi karar kıldı.
 
Buna karşılık olarak Yemen ordusu ve halk güçleri de işgalci Suudi koalisyonunun saldırılarını el-Beyza eyaletindeki Zi Naim cephesine doğru geri püskürttü ve bu saldırıların ardından çok sayıda Suudi kuvveti öldürüldü ve yaralandı.
 
Suudi askerleri, Yemen’in kuzeyinde bulunan Saada eyaletinin Razih beldesinin çeşitli bölgelerini füze ve topçu saldırılarla hedef aldı.
 
Askeri bir kaynak, Suudi ordusu askerlerinin Yemen ve Arabistan arasındaki ortak sınırlarda bulunan el-Ecaşir bölgesindeki hareket güzergahındaki bombanın patlaması sonucu çok sayıda Suudi askerin öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi.
 
El-Mehvit eyaletinde Arabistan’ın saldırılarını kınama protestoları düzenlendi
 
Yemen’in el-Mehvit eyaletinin Hamis Nebi Saad bölgesinde dün, işgalci Suudi koalisyonunun cinayetlerini kınamak için ve Ensarullah Hareketi eski lideri Hüseyin Bedreddin el-Husi’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle yürüyüş düzenlendi.
 
Yerel yetkililer ve çok sayıda Yemenlinin katılımıyla gerçekleşen bu yürüyüşte, işgalci Suudi koalisyonunun devam eden cinayetleri, Yemenli çocukların, kadınların ve yaşlıların katliamı ve bu ülkenin alt yapısının tahrip edilmesi karşısındaki uluslararası sessizlik kınandı.
 
Protestocular aynı zamanda, işgal ile mücadele ve Yemen’i işgalcilerden kurtarma konusunda şehitlerin yoluna devam edeceklerini vurguladılar.
 
Bu yürüyüşün yanı sıra, el-Mehvit eyaletinin Hamis Beni Saad bölgesinin merkezi caddelerinde de protesto düzenlendi ve bu protestolarda da ülke düşmanları ile mücadelede direnişin güçlenmesi ve zorluklar karşısında sabır gösterilmesi vurgulandı.
http://caferider.com.tr/suudi-savas-ucaklarinin-yemene-duzenledigi-saldirida-cok-sayida-yemenli-sehit-oldu_h21249.html