31-03-2018 tarihinde eklendi
Şah-ı Velayet İmam Ali (as) Bağcılar'da Anılacak
Şah-ı Merdan İmam Ali (as) doğumunun 1462. yılında İslam dünyasında ve ülkemizde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Ülkemizdeki en büyük anma merasimi 1 Nisan Pazar günü İstanbul Bağcılar'da gerçekleştirilecek.

Bağcılar İmam Ali Camii resmi sitesi www.iachaber.com'un bildirdiğine göre İmam Ali (a.s)'nin doğum günü sebebiyle Bağcılar İmam Ali Camii sahasında gerçekleştirelecek olan kutlu doğum programı 1 Nisan Pazar Saat 14:00'da başlayacak.

Programa İstanbul'un çeşitli bölgelerinden Ehlibeyt dostlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.


İmam Ali (a.s)’ın veladet yıl dönümü kutlu olsun

Selam olsun nur aşıklarına, Selam olsun Kahramanların, kahramanlık sevdalısı olanların hadisine, temiz fıtratlı mücahitlerin sembolüne ve en üstün hukuk, hikmet, ahlak, terbiye ve siyaset kaynğına ki muhtelif zaman kesitlerinde adalet, emniyet, dünya saadeti ve ahret kurtuluşunu insanlara armağan olarak getirmiştir. Selam olsun ona ki Allah Resulü Hz. Muhammed sav. hakkında buyurmuştur:

“Ey Ali! Hıristiyanlardan bir grubun Meryem oğlu İsa hakkında söylediklerini senin hakkından söylemeyeceklerinden emin olsaydım hakkında öyle bir laf ederdim ki nereden geçecek olsaydın halk ayağının altındaki toprağı teberrük için alırlardı”.

Evet bugün Recep ayının 13’ü çok muhteşem bir gündür. Kâbe evladı Aliyyibni Ebu Talib’in dünyaya gözlerini açtığı gündür. Bu büyük imamın kutlu doğum günü tüm Müslümanlara mübarek olsun.

http://caferider.com.tr/sah-i-velayet-imam-ali-as-bagcilar-da-anilacak_h21138.html