21-03-2018 tarihinde eklendi
Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanından Nevruz Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye başbakanı Binali Yıldırım, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar ve kutladılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı mesajda "Bu hassas süreçte milletimizin tüm fertlerinin Nevruz'u manasına uygun şekilde barış içinde kutlayacaklarına inanıyorum" dedi. Erdoğan mesajında, "Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanan Nevruz, yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramıdır" ifadesini kullandı. 
Nevruz'un, temsil ettiği değerlere uygun biçimde kutlanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Baharı muştulayan Nevruz'un, kardeşlik bağlarımızın ve dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bin yıllık kardeşliğimizin küresel çıkar kavgalarına kurban edilmek istendiği bu hassas süreçte milletimizin tüm fertlerinin Nevruz'u manasına uygun şekilde, barış içinde kutlayacaklarına inanıyorum. Bu düşüncelerle baharın, bolluğun ve bereketin bayramı Nevruz'un milletimizle birlikte dünyadaki tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." 
 
Bu arada başbakan Binali Yıldırım da, nevruz münasebetiyle yayınladığı mesajda, "Bahar mevsiminin bolluk ve bereketini, toprağın dirilişini müjdeleyen Nevruz’u milletçe el ele gönül gönüle kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Balkanlar’dan Orta Doğu’ya, Anadolu’dan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır kutlanan Nevruz, asırlardır olduğu gibi günümüzde de barış ve kardeşliğimizi pekiştiren bir simgedir.'' ifadelerini kullandı.
http://caferider.com.tr/turkiye-cumhurbaskani-ve-basbakanindan-nevruz-mesaji_h21043.html