16-03-2018 tarihinde eklendi
BM: Yemen'de İnsani Kriz Büyüyor
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Perşembe günü yayımlanan bildiride Yemen'deki insanlık krizine dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Perşembe günü yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: Yemen'deki insanlık krizi gittikçe büyümektedir. Ülkedeki 22 milyon 200 bin kişi artık insani yardımlara muhtaç durumda.

BM tarafından açıklanan Yemen'de insani yardıma muhtaç insanların sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla 3 milyon 400 bin arttı.

Birleşmiş Milletler birkaç hafta süren yoğun görüşmelerin ardından İngiltere'nin yönlendirmesi sonucu yayımladığı bu bildiride, Yemen'de insani krizin devam etmesi ve ülkedeki bu krizin siviller üzerindeki yıkıcı etkisi nedeniyle duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Öte yandan Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı Muhammed Ali el-Husi twitter sayfasında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Füzeler Amerikan uçaklarıyla kaçak yollarla Taif'deki üsten ve diğer üslerden başka bölgelere taşınıyor. Bu konu Yemen halkı için bilindik bir durumdur ve bunu Suudi Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin ülkeye 3 yıldır devam eden müdahaleleri boyunca hep yaşadılar, bu nedenle Amerikalı üstdüzey komutan General Votel ve Amerikan Senatosu bizim şunu haykırdığımızı bilmelidirler: Amerika Yemen halkını katlediyor.

http://caferider.com.tr/bm--yemen-de-insani-kriz-buyuyor_h21021.html