09-03-2018 tarihinde eklendi
Doğu Guta’da Amerikan Silahları Bulundu
Suriye ordusu, teröristlerin işgalinde bulunan Doğu Guta’ya yönelik operasyonlarını sürdürürken Doğu Guta’nın bir bölümünde Amerikan silahları ve mühimmatının bulunduğunu bildirdi.

Suriye ordusunun ele geçirdiği Amerikan silah ve mühimmatlarının yanısıra uluşturucu maddenin de ele geçirildiği bildirildi. Bu arada Doğu Guta etrafında ele geçirilen silah ve mühimmatın en’Nusra cephesine gönderildiği anlaşılıyor.

Suriye ordusu daha önce de İsrail ve batılı ülkelerin yapımı silah ve mühimmatları ele geçirmişti.

Bu arada Suriye ordusunun operasyonlarının devamında dün Doğu Guta bölgesinde bulunan iki önemli kasabasının kontrolünü ele geçirdiği anlaşılıyor.

Doğu Guta’nın yaklaşık yüzde 50’nin kontrolü Suriye ordusu ve direniş güçlerine geçti.

SANA muhabiri Suriye hükümetinin Doğu Ğuta’da bölge ahalisinin önde gelenleri ve sivil toplum faaliyetleri ile işbirliği içinde Cisrin – Mleyha ekseninden ikinci bir insani koridor hazırladığını belirtti.

Doğu Ğuta’da bulunan radikal teröristler ise bu insani koridoru günü birlik olarak füze, roket ve keskin nişancı silahlarla hedef alıp çıkmak isteyen sivil vatandaşları engellemeye devam ediyor. Teröristler dün ayrıca BM’nin gözetimi altında Doğu Ğuta ahalisine gönderilmeye çalışılan insani yardım konvoyunu da engelledi.

http://caferider.com.tr/dogu-gutada-amerikan-silahlari-bulundu_h20997.html