13-02-2018 tarihinde eklendi
Uluslararası Camia Suudi Rejimin Cinayetlerine Duyarsız
İngiltere’de yayın yapan bir haber sitesi; Yemen'i bombalayan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, uluslararası kanunlarda ilan edilen 300’den fazla insan hakları kanunun %15’inden azına dikkat ettiğini açıkladı.

Middle East Eye haber sitesi: İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Arabistan'ın Yemen'de yaklaşık olarak uluslararası kanunlarda belirlenmiş olan kanunlardan 316 insan hakkı ihlalini tespit etti. Fakat koalisyonda bu durumun tespitiyle görevlendirilmiş kişiler yapılan hava saldırılarında sadece 41 ihlal tespit ettiklerini açıkladılar.

Birleşmiş Milletler Yemen'de savaşın başladığı Mart 2015'ten bu yana yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti. Sadece geçtiğimiz 10 hafta içinde 85 bin kişi bölgede yaşanan en büyük insanlık faciasına maruz kaldı.

Ülkede yaklaşık 2 milyon kişi insani yardımlara muhtaç durumda; Yemen bugüne kadar yaşanan en büyük veba salgınıyla karşı karşıya kaldı. Tüm bunlarla birlikte Arabistan 3 yıldır devam eden saldırılarını durdurmasına yönelik taleplere direnmeyi sürdürüyor. İngiltere hükumeti Yemen savaşının başlamasından bu yana Arabistan'a 6 milyar 300 milyon paund değerinde füze, bomba ve silah sattı.

Bununla birlikte, İngiltere savunma bakanlığı sattığı silahların işlenen suçlarda kullanılıp kullanılmadığını ilişkin soruları yanıtlamaktan her zaman kaçındı. İngiltere bu konuda uluslararası inceleme taleplerini de reddetti. Buna karşın, İngiltere Arabistan'ın yaptığı ihlallere ilişkin inceleme yapması gerektiğini açıkladı.

http://caferider.com.tr/uluslararasi-camia-suudi-rejimin-cinayetlerine-duyarsiz_h20856.html