13-02-2018 tarihinde eklendi
UNICEF: Dünyada 250 Bin Çocuk Asker Kullanıldı
UNICEF, Çocukların Savaşlarda Kullanılmasına Karşı Dünya Günü münasebetiyle, geçen yıl dünyada yaşanan çatışmalarda 250 bin çocuk askerin kullanıldığını açıkladı.

Çocukların Savaşlarda Kullanılmasına Karşı Dünya Gününde, özellikle Afrika ülkeleri olmak üzere birçok dünya ülkesinin bu sorunla karşı karşıya olduğunu belirtmek gerekir. Öyle ki, dünyadaki çocuk askerlerin üçte biri Afrika’dadır. Dört yılı aşkın süredir iç savaş yaşayan Sudan da bütün ülkelerden daha fazla olarak bu sorun ile karşı karşıyadır.

UNICEF’in 2016 yılı raporlarına göre, dünyada 250 bin çocuk asker vardır ve bunların üçte biri Afrika’dadır. Bu çocuk askerler 20 dünya ülkesinde savaşmaya, casusluğa ve intihar eylemleri düzenlemeye mecbur edilmektedir ve devletlerin kontrolü dışında olan Sudan Demokratik Ordusu ya da Boko Haram gibi grupların üyeleri arasında yaşamaktadır.

UNICEF uzun bir süredir bu savaşlardan ve özellikle de cinsel şiddet olmak üzere şiddetten yaralanan çocukları iyileştirmek için bir program başlatmıştır. Geçen hafta, Güney Sudan’da Birleşmiş Milletler programı yardımıyla 300 çocuk asker serbest bırakılmıştır. Toplam 230 bin çocuğun gelişim çağlarını savaş bölgelerinde geçirdiği tahmin edilmektedir.

http://caferider.com.tr/unicef--dunyada-250-bin-cocuk-asker-kullanildi_h20854.html