12-01-2018 tarihinde eklendi
Nijerya Rejimi Şiileri Katlediyor / Foto
2015'te göreve seçilen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin ülke Şiilerine karşı sert tutumu tüm sertliği ile devam ediyor.

2015'te göreve seçilen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin ülke Şiilerine karşı sert tutumu tüm sertliği ile devam ediyor.
 
Nijerya Emniyet Güçleri, Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin hapishanede kötüleşen sağlık durumunu ve her türlü tıbbi yardımın engellenmesini protesto etmek için Kaduna'da protesto gösterileri düzenleyen halka gerçek mermilerle müdahale etti.
 
Hücctu'l İslam Abdullah Zango'nun öncülüğünde geçtiğimiz Pazar günü başlayan Barışçı Protestolara Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari emri ile dün gerçek mermilerle müdahale edilince ortaya içler acısı bir sahne çıktı. Onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirilen protestolar hala devam ediyor.
 
Bilindiği üzere Şeyh İbrahim Zakzaki, 2015 yılındaki Nijerya Hükümeti'nin gerçekleştirdiği Zaria Katliamından sonra tutuklanmıştı. Tutukluluğunun üçüncü senesine girilmesine rağmen henüz mahkemeye dahi çıkarılmayan ve hatta hakkında elle tutulur herhangi bir suçlama dahi yapılamayan Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumunun ise günbegün kötüleştiği biliniyor.
 
 
http://caferider.com.tr/nijerya-rejimi-siileri-katlediyor---foto_h20675.html