10-01-2018 tarihinde eklendi
İran'daki Olaylarla İlgili Servis Edilen Sahte Video ve Fotolar
İran'ın bazı noktalarında başlayan olaylarla ilgili birçok sahte video ve görüntü yayınladı.

Welayet News - Bazı kullanıcılar da, bir video yayınlayarak, İran polisinin mağazalarda hırsızlık yaptığını ileri sürdü. Bir Arap kullanıcı, söz konusu videoyu yayınlayarak, "İran'da halk ve polis açtır. Bu olay petrol zengin bir ülkede yaşanmakta." diye yazdı.
 
Ancak bu video, polisin üniforması üzerindeki "Policia" kelimesinden anlaşıldığı gibi, İran'daki olaylarla hiçbir ilgisi yok. Meksika basını bu videonun bir mağazada cep telefonu çalmaya çalışan bir Meksikalı polis ait olduğunu duyurdu.
 
 
Arapça yayın yapan basın ve medya da, 13 yaşında "Emir Hüseyin Papi" adlı bir çocuğun görüntüsünü yayınlayarak, bu çocuğunun güvenlik güçlerince "Durud"daki gösteri sırasında öldüğünü iddia etti. Ancak aynı çocuk, bir video yayınlayarak, bu iddiayı tekzip etti.
 
 
Amednews adlı telegram kanalı da geçtiğimiz günlerde İran'daki olaylar hakkında en fazla sahte video ve görüntüleri paylaşan kanal oldu.
 
Amednews, Mısır'daki eylemler sırasında ölen ve kana bulaşmış bir kadının görüntüsünü yayınlayarak, bu kadının Ahvaz'da güvenlik güçlerince bu hale getirildiğini ileri sürdü.
 
 
Amednews ayrıca, Gürcistan'ın Teflis havalimanından bir görüntüyü, İmam Havalimanı yerine ikame ederek, uçakların altın külçeleri ve dolar ve avro paletlerini yurt dışına götürmek için yüklenmekte olduğunu iddia etti.
 
 
Birçok kullanıcı da, Bahreyn'de 2011 yoğun katılımlı bir gösteriye ait bir videoyu yayınlayarak, İran'da demokrasi için 300 bin kişinin gösteri yapmakta olduğunu yazdılar.
 
Yayınlanan başka bir videoda da, Arjantin’de İspanyolca insanların konuşmakta olduğu net olarak işitiliyor olmasına rağmen, bu videonun İran'daki bir gösteriden çekildiği ileri sürülüyor.
 
http://caferider.com.tr/iran-daki-olaylarla-ilgili-servis-edilen-sahte-video-ve-fotolar_h20672.html