14-09-2017 tarihinde eklendi
Irak Meclisi, İslam Yüksek Meclisi ve Arap Birliği, Barzani’nin referandum kararını reddetti
Irak İslam Yüksek Meclisi bir açıklama yaparak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkililerinin bu bölgede referandum düzenleme kararına karşı çıkarak, Iraklı yetkililerden bu kararı engellemelerini istedi.

Irak İslam Yüksek Meclisi bugünkü oturumunun ardından yaptığı açıklamada, Kürdistan bölgesinden ayrılık referandumunun düzenlenmesinin Irak’ın bütünlük içinde yaşayan milletine büyük zarar vereceğini, bunun için Yüksek Meclis’in anayasaya aykırı olan referandum kararına kesinlikle karşı olduğunu duyurdu.
 
Dün de Irak Meclisi, Kürt milletvekillerinin itirazlarına rağmen Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılması referandum kararını reddetti.
 
Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal de, Arap Birliği Bakanlar Kurulu’nun da Kürdistan bölgesinde ayrılık referandumunun düzenlenmesini reddettiğini duyurdu.
 
Cemal, Arap Birliği’nin Kahire’de bugün düzenlenen toplantısında birliğin Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi’nin talebi üzere, anayasaya aykırı ve yasa dışı olduğu için Barzani’nin referandum kararını reddettiğini ifade etti.
http://caferider.com.tr/irak-meclisi-islam-yuksek-meclisi-ve-arap-birligi-barzaninin-referandum-kararini-reddetti_h19977.html