29-08-2017 tarihinde eklendi
"Suud Kralı Körfez'in Ağabeyi, Katar Krizini Bitirsin"
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın "Körfez’in ağabeyi" olduğunu öne sürerek, Kral Selman’dan "yaşanan sıkıntının bitmesini" istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Suudi Arabistan Kralı Selman’dan ki bizden yaşça çok büyük, isteğimiz şu, o Körfez’in ağabeyi durumundadır, büyüğü durumundadır. Önümüzde Kurban Bayramı var, artık Körfez’de bu sıkıntı bitsin derim” dedi.
 
Katar krizine ilişkin konuşan Erdoğan şunları söyledi:
 
“Şu anda bitme noktası dersek yanlış olur, fakat başladığı noktada değil. Her geçen gün geriye gidiyor. Hac mevsiminin yoğunlaştığı böyle bir dönemde başta Suudi Arabistan Kralı Selman’dan ki bizden yaşça çok büyük, isteğimiz şu, o Körfez’in ağabeyi durumundadır, büyüğü durumundadır. Önümüzde Kurban Bayramı var, artık Körfez’de bu sıkıntı bitsin derim. Artık bunu bir kenara koyalım ve aydınlık ufka hep birlikte bakalım. Çünkü Müslümanların bu dünyada birbiri ile uğraşmaya ne zamanı ne vakti ne fırsatı olamaz. Biz birbirimizi sevmekle emrolunmuşuz. ‘İman etmiş olamazsınız birbirinizi sevmedikçe, cennete giremezsiniz iman etmedikçe’ ölçü bu. Temenni ediyorum ki, şu bayram arifesinde böyle bir adımı atmış olurlar.”
http://caferider.com.tr/-suud-krali-korfez-in-agabeyi-katar-krizini-bitirsin-_h19917.html