17-08-2017 tarihinde eklendi
Amerika Liderliğindeki Koalisyon Rakka'da Onlarca Sivili Öldürdü
Haber kaynakları Koalisyon güçleri saldırısında Suriye'nin Rakka kentinde onlarca Suriye vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdiler.

Lübnan el-Mayadin televizyonu Çarşamba günü verdiği haberde  son iki gün içinde Rakka'da Amerike liderliğindeki koalisyon uçaklarının saldırısı sonucu en az 40 kişinin öldüğünü bildirdi.
 
Bu haberde ölenlerden yarısının kadın ve çocuklardan ibaret olduğu belirtiliyor.
 
"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist grubun sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, ABD koalisyonu ve YPG güçlerinin kent merkezine düzenlediği hava ve kara saldırılarında 40'dan fazla sivil yaşamını yitirdi 60'dan fazlası ise yaralandı. Ölenlerin büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.
 
Sözde IŞİD karşıtı Kalisyon uçakları bundan 10 gün önce de Rakka şehrinin yerleşim bölgelerine saldırmış ve bu saldırıda kadın ve çocuklar da dahil 43 kişi katledilmişti.
 
Suriye dışişleri bakanlığı ise BM Genel Sekreteri ve Güvenlik konseyine ayrı ayrı mektuplar yazarak Amerikan liderliğindeki koalisyon güçlerini şikayette bulunmuş ve bu cinayetlerin sonlandırılmasını istemişti.?
http://caferider.com.tr/amerika-liderligindeki-koalisyon-rakka-da-onlarca-sivili-oldurdu_h19849.html