12-06-2017 tarihinde eklendi
Esenyurt'ta İmam Hasan'a Sevgi Seli (Foto)
Hz. İmam Hasan (as)'ın kutlu doğum günü münasebetiyle Esenyurt İmam Hasan Camii'nde düzenlenen programa, Ehlibeyt aşıkları büyük ilgi gösterdi.

11 Haziran Pazar günü Esenyurt İmam Hasan Camii bahçesinde gerçekleştirilen görkemli törene İstanbul’un dört bir yanından gelen İmam Hasan aşıkları akın etti.
 
Akşam ve yatsı namazlarının eda edilmesinin ardından,  Hasan Duran'ın sunuculuğunu yaptığı program, Ehlibeyt meddahlarından Emir Hüseyin Tebrizi'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ardından İmam Hasan Camii İmamı Ş. Turgut Beyhan'ın hoşgeldiniz konuşmasıyla devam etti.
 
Ardından İmam Hasan Camii Dernek Başkanı İbrahim Buyruk selamlama konuşmasında, İmam Hasan (a.s)'ın doğum günü programının terdibinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Daha sonra Esenyurt Müftüsü Dr.Mehmet Müftüoğlu, "Yüce Rabbimiz bizi ondört asır önce kardeş kılmıştır, niyazımız, bu kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Müslümanların birlik ve beraberliğini bozmak isteyen dahili ve harici düşmanlara Allah fırsat vermesin." dedi.
 
Müftüoğlu'nun ardından Ehlibeyt şairlerinden Şöhret Segga, Hz. Zehra ile ilgili  şiirini okudu.
 
Ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaptığı konuşmasında Bugün burada konuşma yapmak için dün biraz kitap okudum. Okuduğum kitaplar beni Peygamber Efendimizin mübarek mezarına götürdü. Oradan İmam Hasan'ın mezarına, oradan Uhut'a götürdü. Hz. Hamza yine beni ağlattı... Oradan beni aldı, Basra'ya, Kufe'ye ve Kerbela'ya götürdü, Şükrettim bu güzel Peygamberin ümmeti olduğumuza, ancak biz O'na layık olabiliyor muyuz? Umuyorum ki Rabbim bizi affeder. Bir ve beraber olabilirsek, bütün bu zulümlerden bir şey çıkarıp, biz ne yapıyoruz, biz ne yapmalıyız diyerek birlik beraberliğimizi pekiştirebilirsek, Batı'ya karşı, İslam topraklarında fitne çıkaranlara karşı dimdik durabilirsek, belki Rabbim bizi affeder." dedi.
 
Kadıoğlunun ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, İmam Hasan (as)'ın doğum günü programına katılan herkese teşekkür etti.
 
İran'ın Tebriz Şehrinden programa katılan Ehl-i Beyt Meddahı Emir Hüseyin Tebrizi Okuduğu İlahilerle halkın coşkusunu artırdı.
 
Ardından kürsüye davet edilen Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut, Ramazan ayının önemine değindi. "Namaz, Hac, Humus, İnfak sizin için fakat Oruç benimdir, bunun mükafatını ben vereceğim diyor Rabbimiz. Bütün Kitap ve Suhuflar Ramazan'da inmiştir ve bütün kitapları içinde barındıran Kuran-ı Kerim Ramazan'da inmiştir. Ramazan Kuran'ın ayıdır, vahyin, dirilişin, Allah'a davetin ve insanlığın tevhit gerçeğinin etrafında toplanıp, huzur, emniyet ve kardeşçe yaşamanın ayıdır Ramazan." dedi. Karabulut, cami yakanların Müslüman olamayacağını vurgulayarak, "Ortadoğu yanıyor, Kuran yanıyor, camiler yanıyor, artık uyanın. Bunu yapan değil Müslüman, insan bile olamaz. Ramazan ayında içimiz yanıyor, insanlarımız öldürülüyor, bugün İslam toprakları kafirlerin istediği doğrultuda çiziliyor, büyük projelerini hayat geçirmek için Müslümanları bölüyorlar. Bu dini hedef alanlarla, ümmeti, topraklarımızı hedef alanlarla mücadele edelim." dedi.
 
Program Fereç duası ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://caferider.com.tr/esenyurt-ta-imam-hasan-a-sevgi-seli-foto_h19450.html