22-05-2017 tarihinde eklendi
Sudan’dan Yemen İşgaline 5 Bin Askerle Destek
Sudan yönetimi, Yemen’de Ensarullah’a karşı savaşması için Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonuna 5 bin asker daha gönderme kararı aldı. Alınan karar gereği gönderilecek olan askerlerin 1.200 kişilik ilk taifesi dün akşam Yemen’e ulaştı.

Yemen’de devrik Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi denetiminde bulunan Mukalla Limanı’nda görüntülenen Sudan askerlerinin, yine Hadi’nin denetiminde bulunan Şibwah bölgesine hareket ettikleri öğrenildi.
 
Suudi Kalisyonunun Ensarullah hareketini durdurmak için 2015 yılından beri hedef aldığı Yemen’in kuzey bölgesi, uluslararası uçuşlara kapatılıp abluka altına alınmış olmasına rağmen Ensarullah Hareketi gücünü korumaya devam ediyor.
 
Suudi Koalisyonuna destek veren ülkelerin içinde bulunan Sudan’nın bu kararı, Riyad’da yapılacak olan Arap Liderleri-Trump Zirvesi öncesine denk gelmesi dikkat çekti.
 
Sudan daha öncede Yemen’de savaşmaları için Suudi Koalisyonuna asker vermişti.
 
Ensarullah Hareketi, Yemen’de DAEŞ’ın ABD tarafından desteklendiğine kanaat getirerek ülkelerini bu tehlikeden temizlemek için başlatmış oldukları siyasi diyalog sonucu Yemen’in Aşiret güçleri, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salihi ve Yemen Ordusu gibi Yemenli güçler ile ittifak kurarak geçiş hükümeti kurdu. Bu karar üzerine istifa eden Hadi, 2015 yılında Suuda geçerek ülkesine müdahele talebinde bulunması üzerine  Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon ortakları Yemen’a savaş başlatmıştı.
 
ajanslar
http://caferider.com.tr/sudandan-yemen-isgaline-5-bin-askerle-destek_h19319.html