20-05-2017 tarihinde eklendi
ABD’nin Askerlerimizi Hedef Alması Bir Saldırganlık Eylemi
Suriye’nin Cenevre görüşmelerindeki başmüzakerecisi Beşar Caferi, ABD liderliğindeki koalisyonun Ürdün sınırında Suriye askerlerine hava saldırısı düzenlemesini ‘saldırganlık eylemi’ olarak nitelendirdi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde 6. turu devam eden Suriye barış görüşmeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Caferi, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin, Suriye’nin güneyindeki El Tanf kasabasında Suriyeli askerlere düzenlediği hava saldırısına ilişkin olarak, “Bu, ABD tarafından Suriye’ye karşı gerçekleştirilmiş bir saldırganlık eylemi” dedi.
 
Söz konusu saldırıyı BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile gerçekleştirdikleri toplantıda da ele aldıklarını kaydeden Caferi, şöyle devam etti:
 
“Önemi olan, siyasal hırsımızın şimdi daha güçlü olması. Zira silahlı gruplar tarafından temsil edilen terörizm ve ülkemizdeki devlet ile hükümet terörizmlerine karşı savaşmaya odaklanmak istiyoruz. Buna, hem Amerikan saldırganlığı hem Fransız saldırganlığı hem de İngiliz saldırganlığı dahil.”
 
ajanslar
http://caferider.com.tr/abdnin-askerlerimizi-hedef-almasi-bir-saldirganlik-eylemi_h19313.html