30-03-2017 tarihinde eklendi
Başbakan Yıldırım: Fırat Kalkanı Harekâtı Bitmiştir
Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın bittiğini belirterek, “Bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak” diye konuştu.

Yıldırım, NTV ve Star TV’nin ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Harekâtla ilgili Yıldırım şunları söyledi:
 
“Bundan sonra gerek DEAŞ’a yönelik gerek başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa, herhangi bir icraat yaparsak bu yeni bir harekâttır.
 
“Yani Fırat Kalkanı Harekâtı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak.”
 
Rakka operasyonuyla ilgiliyse, ABD’nin kendilerine bu operasyonu kiminle yapacağını henüz açıklamadığını belirten Yıldırım şöyle konuştu:
 
“Ortalıkta söylenen çok laf var, PYD, YPG ile SDF ile ABD’nin sahadaki silahlı unsurları birlikte çalışıyorlar. Bir yandan bu gelişmeler var, bir yandan da bizle görüşmeleri var. Doğrusu bize henüz resmi bir dönüş olmuş değil.
 
“Rakka operasyonunda nasıl hareket edecekleri, YPG, SDF, PYD ile mi beraber olacaklar yoksa Türkiye ile Özgür Suriye Ordusu unsurlarıyla beraber mi olacaklar bunun kararını henüz bize iletmiş değiller. Ama yaşanan gelişmeler, sanki geçmiş yönetimin gittiği yoldan gidiliyormuş intibası veriyor”.
http://caferider.com.tr/basbakan-yildirim--firat-kalkani-harekti-bitmistir_h18980.html