15-02-2017 tarihinde eklendi
Hamit Turan İçin Anlamlı Kampanya
Zeynebiye Hareketi’nin hamisi Hüccet'ül İslam Vel Müslimin Şeyh Hamit Turan’ın vefatının ardından Zeynebiyeli gençler " Orkide sokağının ismi Hamit Turan olarak değiştirilsin" kampanyası başlattı.

İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Halkalı Merkez Mahallesinde yer alan Orkide adlı sokak adının “Hamit Turan” olarak değiştirilmesini talep ediyoruz, diyen Zeynebiyeliler sosyal medya aracılığıyla duyarlı Ehlibeyt dostlarını kampanyaya katılmaya davet ediyor.

change.org sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Sen de bu değişikliği destekliyorsan kampanyayı imzala ve desteğini göster.

Hamit Turan; Halkalı Zeynebiye Camii'nde yaklaşık 40 yıl boyunca cami imamlığı yaptıktan sonra geçirdiği rahatsızlık sonucunda 525 gün komada kaldı ve 10 Şubat Cuma günü bizlere veda etti. İsmini değiştirmek istediğimiz bu sokakta ömrünün 40 yılını bizler için harcadı, caminin dışarı taşan kalabalığa da burada namaz kıldırdı ve cemaate seslendi. Bizler de ahde vefa olması ve bir nebze de olsa gelecek nesillere bu adı taşıyabilmek için bu sokağın adının değiştirilmesini arzu ediyor ve yetkililere sesleniyoruz.

Hamit Turan; “Ehl-i Beyt yolunun âlimi nasıl olur?” sorusunu ilmi, dünyaya bakışı ve tevazusuyla yaşayarak cevaplayan değerli bir alimdi zira cenaze törenine iştirak ederek merasimi teşrif eden binlerce seveni de “Ehl-i Beyt alimi nasıl kendini sevdirir?” sorusuna Türkiye tarihinde görülmemiş bir katılımla ve gözyaşı seliyle cevap vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Sn. Mehmet Görmez’le birlikte kadir şinâs Ehl-i Sünnet alimleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'le birlikte çok değerli devlet erkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri taziyelerini bildirerek İslam dünyası için ne kadar önemli bir alim olduğunu bizlere göstermiştir.

Sen de bu kampanyayı imzala ve daha çok kişiye ulaşması için paylaş, birler büyüyerek çoğalır."

Zeynebiyeli gençler, sosyal medyadan yürütülen kampanyanın yanı sıra mahalle sakinlerinin de imzalarını alarak ilgili makamlara ileteceklerini bildirdiler.

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.change.org/p/istanbul-b%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir-orkide-soka%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n-ismi-hamit-turan-olarak-de%C4%9Fi%C5%9Ftirilsin

http://caferider.com.tr/hamit-turan-icin-anlamli-kampanya_h18667.html