14-02-2017 tarihinde eklendi
Mescid-i Aksa İmamı: İşgalcilerin yasağına uymayacağız
İşgalci israil hükümetinin sabah ezanını yasaklayan yasa tasarısının, 15 Şubat Çarşamba günü mecliste oylanması bekleniyor.

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri ‘Biz işgal gücünün bu çerçevede çıkaracağı hiçbir kanuna uymayacağız. Çünkü ezanın yasaklanması İslam dininin temel ahkamıyla çelişiyor. Biz Allah’ın izniyle Mescid-i Aksa’dan ezan sesi yükseltmeye devam edeceğiz’ dedi.
 
Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ezan yasağına kesinlikle uymayacaklarını söyledi.
 
Şeyh Sabri, “Biz işgal gücünün bu çerçevede çıkaracağı hiçbir kanuna uymayacağız. Çünkü ezanın yasaklanması İslam dininin temel ahkamıyla çelişiyor. Biz Allah’ın izniyle Mescid-i Aksa’dan ezan sesi yükseltmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Ezanın İslam’ın şiarlarından biri olduğunu ve 15 asırdan bu yana bir yüce bir davet nidası şeklinde devam ettiğini vurgulayan Şeyh Sabri, “Bunu yasaklayan hiçbir kanuna uymayacağız ve ezanın sesini asla kesmeyeceğiz.” diye konuştu.
http://caferider.com.tr/mescid-i-aksa-imami--isgalcilerin-yasagina-uymayacagiz_h18659.html