23-01-2017 tarihinde eklendi
CABİR'den Kanal 12 ve On4 Tv'nin Kapatılmasıyla ilgili Açıklama
Kanal 12 ve On4 TV kapatılmasıyla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. CABİR'de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Dünya Caferi Alimler Birliğinin yazılı açıklamasının tam metni;
 
Bismih-i Teâla
 
Onlar (her) sözü dinler ama en güzeline tabi olurlar. (Zümer/18)
Kanal12 ve On4’ün bu ülkede sürekli olarak milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması ve pekiştirilmesi esasına dayalı bir yayın politikası izlediği izan ve insaf sahibi herkesin malumudur. Sürekli olarak mezhep fitnesi yaratan, milli kültür ve ahlakımızı erozyona uğratma çabası içinde olan ve hatta ülkemizi ve dünyayı kana boyayan terör örgütlerinin bir nevi taşeronluğunu yapan onca kanal henüz yayınlarına son hızla devam ederken bu iki sağduyu ve milli birliği kendisine şiar edinmiş kanalın kapatılması düşündürücüdür.
 
Hukuk ve demokrasinin egemen olduğu, bölgesine ve dünyaya örnek olmaya çalışan ülkemizde, geçmişi tertemiz olan ve gerçekten ülkenin birliğine ve dirliğine, milli ve manevi değerlerimizin korunmasına her daim yardımcı olup ışık tutan bir toplumun inanç ve ahlak değerlerini anlatan bu iki kanala yapılan bu haksız uygulama hukuk ve demokrasiye uygun değildir. Bu haksız uygulama vicdan ve toplumumuzu yaralanmıştır. Bu durum ülkemizde çeşitli ayrışmaları tetiklemeye sebep olabilir endişesini taşıyoruz.
 
Bu nedenle devletimizin, birlik ve beraberliğimizi koruması adına, hukuk ve demokrasinin korunması adına bu yanlışa bir an önce son verip bu iki kanalın bir an önce tekrar yayın hayatına başlamasını sağlamasını bekliyoruz.
 
Caferi Âlimler Birliği 
(CABİR)
http://caferider.com.tr/cabir-den-kanal-12-ve-on4-tv-nin-kapatilmasiyla-ilgili-aciklama_h18471.html