30-11-2016 tarihinde eklendi
Abdulmelik El’Husi: Yemen Halkı Asla Suudi Rejimine Teslim Olmayacak
Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el’Husi, Suudi rejimi işgalcilerinin Yemen’i kendi kayyumlarına geçirmek istediklerini belirterek, ”Yemen halkı asla Suudi rejimine teslim olmayacak ve mücadeleye devam edecek” dedi.

El’Husi,  Yemen’in bağımsızlığının 49. yılı münasebetiyle  yayınladığı mesajda, Suudi rejiminin Yemen’e saldırısında Amerika’nın açık desteğinin olduğunu belirterek, Yemen halkının işgalci ve saldırganlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini bildirdi.
 
el’Husi, Yemen’de  milli kurtuluş hükümetinin kurulmasını  bu ülkenin iç buhranından kurtulması için önemli olarak nitelerken, Yemen halkından, Yemen devrimci komitenin Yemen hükümetini destekleyen bildirisinden sonra  bu ülkeye yönelik muhasaranın devam edilmesini kınamaları için protesto gösterisi düzenlemelerini  istedi.
 
Yemen’de Ensarullah ile Ali Abdullah Salih’e bağlı Yemen Halk Kongresi Partisi arasında geçen pazartesi kurulan  Yemen Kurtuluş Hükümeti 42 bakandan oluşuyor ve hükümet ise Ali Abdullah Salih başkanlığında kurulmuş bulunuyor.
 
Bu arada BM’nin temsilcisi ise  sözkonusu hükümetin Yemen buhranını çözmeye   katkısının olmayacağını iddia etti.
http://caferider.com.tr/abdulmelik-elhusi--yemen-halki-asla-suudi-rejimine-teslim-olmayacak_h18100.html