23-05-2016 tarihinde eklendi
Halkalı’da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu (Foto)
İmam Mehdi (a.f)’nin 1182. doğum günü dünyada ve ülkemizde düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

CAFERİDER tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen İmam Mehdi (af)'un viladet programına binlerce kişi katılınca, salonda yer sıkıntısı yaşandı.
 
Ali Demirtekin'in sunduğu program CABİR Üyelerinden ve Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talanın'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç selamlama konuşması yaptı
 
Kılıç'ın ardından Almanya İmam Ali İslam merkezi Başkanı Muhammed Mücahidi katılımcılara seslendi.
 
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu konuşma yaptı.Müftüoğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi.
 
İran'dan programa katılan Ehlibeyt meddahı Şehruz Habibi'nin okuduğu methiyelere salonda bulunan binlerde eşlik etti.
 
Habibi'nin ardından sahneye Zehra Ana Azerbaycan okulu öğrencilerinden küçük Latif geldi. Latif,Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yazdığı "Gönder artık Mehdi'mizi" şiirini okudu
Latifin yorumu salonda büyük alkış aldı.
 
Şiirin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi.Özgündüz , Şia ve Sünni kaynaklarından Mehdilik inancı hakkında örnekler sundu. İslami sistem, nebevi sistem  Mehdi ile beraber geldiğinde yer ve gök bereketini esirgemeyecek, kimsenin yarından kuşkusu olmayacak, adalete güven tam olacak, bunu arzu etmeyen kim varsa müminliğini de insanlığını da gözden geçirmelidir” dedi.
 
Özgündüz güncel konularada değindi."Düne kadar birlikte 'Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika' diyerek emperyalist ve siyonistlerin bayraklarını yaktığımızda yan yana olduğumuz kardeşlerimiz bugün Amerika Şia'yı sevmiyor diye bizi sevmiyorlar. Bu ülkeye göz dikenin karşısında her zaman Caferi cemaati dimdik duracaktır.
Herkes bilsin ki biz kurbanlık koyun değiliz. Nefsi müdafa hakkımızı yeri gelir kullanmaktan çekinmeyiz" 
 
Özgündüzün ardından Zakir Gürkan Ehlibeyt'in zikredildiği deyiş ve nefesleriyle salonda coşku dolu anlar yaşattı.
 
Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Cafer Yusufi  ayetlerle ve hadislerle İmam Mehdi’yi anlatarak: “İmam Mehdi konusunda ümmetin içerisinde hiçbir ihtilaf yoktur. Ehli Sünnet’de Ehlibeyt Mektebinin yolundan gidenlerde İmam Mehdi’nin varlığını kabul etmektedirler” dedi.
 
Yusufi'nin ardından Ehlibeyt Şairi Musa Dedei İmam  Mehdi (a.f) ile ilgili şiir okudu.
 
Program katılımcılar için yapılan Meşhed çekilişleri ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
xx
 
 
 
 
 
 
http://caferider.com.tr/halkalida-imam-mehdi-a-f-coskusu-foto_h16833.html