04-04-2016 tarihinde eklendi
Dünya Müslüman Kadınlar Günü Görkemli Bir Törenle Kutlandı (Foto)
Şiirler,ilahiler,semazen gösterileri...Hz.Fatıma (sa)'ın doğum yıldonümü nedeniyle Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin düzenlediği "Dünya Müslüman Kadınlar Günü" programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen Dünya Müslüman Kadınlar Günü programına binlerce kişi katıldı.

Ali Demirtekin ve Serra Karaçam'ın sunuculuğunu yaptıkları programa, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz,CHP PM üyesi Eski Milletvekili Ali Özgündüz,İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer,Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut,Caferider Başkanı Sinan Kılıç, İfa Spor Kulübü Başkanı Aydın Aydeniz,ZHGM Başkanı Muhammed Ali Atam,Zeynebiye Derneği Başkanı Seccad Erdoğan,İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolouğu Kültür Ataşesi Dr. Aburreza Raşidi ve bir çok kurum temsilcileri katıldı.

Kutlu doğum merasimi Bedir'den Kerbela'ya ,Kerbela'dan Çanakkale'ye ,Çanakkale'den günümüze tüm şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal marşımız ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının hemen ardından Dünya Caferi Alimler birliği üyesi Ehed Talan Kuran Tilavetiyle program devam etti.

Talan'ın ardından kürsüye Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam geldi.Atam , hoşgeldiniz konuşması yaptı,derneğin 10 yıllık faaliyetlerinden bahsetti.

Konuşmanın ardından kutlu doğum merasimin ev sahibi Zehra Ana Derneğinin tanıtım filmi izletildi.Film, salondaki binlerce kişi tarafından alkışlarla izlenildi.

Tanıtım filminin ardından kürsüye Küçükmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz geldi.Karadeniz , Hz.Fatıma (sa) kutlu doğumu nedeniyle kadınlar gününü tebrik etti,birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Temel Karadeniz'in ardından kürsüye Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya geldi.Kaya,  programı düzenleyen Zehra Ana derneğine teşekkür etti,ülkemizin birlik ve bütünlüğüne dikkat çekti.

Camiamızın iş adamlarından Müsiad Berlin Başkan Yardımcısı Hasan Babur "Ana" isimli bir şiir okudu.

Yaklaşık 213 gündür koma halinde yatan Zeynebiye Hareketinin mimarlarından Şeyh Hamit Turan için hazırlanan bir klip izletildi.Klip salonda duygusal anlara neden oldu.

Klibin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi. Özgündüz Hz.Fatima (sa)'ın üstün şahsiyetinden bahsetti.Selahattin Özgündüz, güncel konulara da değindi.Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara'da değinen Özgündüz, "Karabağ ve Kudüs işgal altındadır,her ikiside işgalden kurtarılmalıdır,hedefimiz topraklarımızı işgal edenlere yönelik olmalıdır, düşman belliyken müslümanı müslümana kırdırmaya çalışan yobazlara Allah fırsat vermesin şeklinde konuştu.Özgündüz'ün konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün ardından, Zehra Ana Azerbaycan okulu öğrencilerinin okuduğu ilahilerle merasim devam etti.Okul öğrencilerinden küçük Latif'in okuduğu Hz.Fatima (sa) şiiri ise katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Zehra Ana Azerbaycan okulu öğrencilerinin ardından sahneye Azerbaycan'dan gelen ünlü Ehlibeyt Meddahları Elşen Xezer ve Seyyid Peyman Boradigahi geldi. İlk olarak Elşen Xezer Hz.Fatima (sa) ile ilgili methiye okudu.Salondaki binlerce kişi "Ya Zehra" sloganlarıyla Elşen Xezer'e eşlik etti. Ardından ikilinin okuduğu "Heyderiyem Men"  şiiri ise yine salonda bulunan Zehra aşıkları tarafından coşkuyla dinlenildi.Seyyid Peyman ise sesiyle ve ilahileriyle salondaki Ehlibeyt aşıklarını adeta mest etti.

Yoğun istek üzerine Elşen Xezerin, Hz.Ebelfezl Abbas (as)'ı anlatan  "Gayret" şiiri ise salonda duygusal anlara neden oldu.

Ehlibeyt Meddahlarının söylediği ilahi ve methiyelerin ardından ise kutsal mekanlara çekiliş ve çeyrek altın hediye çekilişleri ile görkemli merasim sona erdi.  

http://caferider.com.tr/dunya-musluman-kadinlar-gunu-gorkemli-bir-torenle-kutlandi-foto_h16466.html