05-06-2015 tarihinde eklendi
HRW: “İsrail, 'Utanç Lisesi'nde yer almalı”
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), BM'den siyasi baskılara boyun eğmeyerek 'çocuk cinayetlerinden' dolayı İsrail'i 'Utanç Listesi'ne almasını istedi

NEW YORK İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in çocuk hakları ihlalleri ve çocuk cinayetleri suçlarından dolayı 'Utanç Listesi'ne alınmasını istedi.
HRW tarafından yapılan açıklamada, çocuklara karşı işlediği suçlardan dolayı taslak raporda yer alan İsrail'in asıl listeye alınması gerektiği belirtildi.
İsrail'in yakında açıklanması beklenen 'Utanç Listesi'nde yer almamak için ABD ile birlikte BM'ye baskıda bulunduğu ifade ediliyor.
 
Açıklamada, “BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, listenin hazırlanmasında siyasi baskılara değil, gerçeklere dayanarak savaşlarda çocukların korunmasını güçlendirebilir” ifadesine yer verildi.
BM, dünya genelinde çocuk hakları ihlalleri, çocuklara yönelik şiddet, çocuk cinayetleri, çocukların silah altına alınması gibi başlıklardan hareketle suçlu ülke ve örgütleri her yıl yayınladığı 'Utanç Listesi'ne alıyor.
İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği 50 gülük saldırılarda 578 çocuğu öldürdüğü, en az bin 200 çocuğu yaraladığı ve çocuk tutuklulara kötü muamelede bulunduğu için 'Utanç Listesi'nde yer alması bekleniyor.
 
ABD'li Senatör Lindsey Graham, bir süre önceki açıklamasında İsrail'in 'Utanç Listesi'nde yer alması durumunda BM'ye yapılan ABD yardımlarının kesileceği tehdidinde bulunmuştu.
ABD, BM Güvenlik Konseyi'ndeki veto gücünü kullanarak İsrail'in 'savaş suçu ve insan hakları ihlallerinden' dolayı yargılanmasını engelliyor.
http://caferider.com.tr/hrw--israil--utanc-lisesi-nde-yer-almali_h14624.html