03-06-2015 tarihinde eklendi
Amerika’nın uçak göndermesi, Arabistan’ın ağır yenilgi aldığına işaret
Amerika, Ensarullah’tan bir heyetle Umman’da görüşmek istemesi ve bunun için Sa’da kentine özel uçak göndermesi farklı manalar taşıyor.

Raial Yevm gazetesi bugün manşetine taşıdığı bir makalede Yemen’deki son duruma değinerek, durumun Arabistan’ın aleyhine işlediğini söyledi.
 
Amerika’nın Husilerle masaya oturmaya mecbur kaldığı bildirilen makalede bunun için Yemen’in başkentine, heyeti Umman’a getirmesi üzere bir uçak gönderdiği belirtiliyor.
 
Washington’un masaya oturmasını iki nedeni olduğu belirtilen makalede: “Birincisi, Arabistan’ın aldığı ağır yenilginin ardından Yemen’de huzurun tekrar bina edilebilmesi için siyasi çözüm arayışına girdi. İkincisi, Ensarullah heyetiyle Amerika’nın Yemen’de el konulan üsleri hakkında yapacakları bazı görüşmeler” ifadeleri yer aldı.
 
Amerika’nın Arabistan’ın yanında yer almasına rağmen iki aydan fazladır süren operasyonlarda herhangi bir netice alınamadığına değinen gazete, aksine Ensarullah birliklerinin ilerlemeye devam ettikleri ve Arabistan’ın içine kadar sızdıklarına işaret etti.
 
Gazetede müzakerelerin sonucunun ne olacağı belli olmadığı bildirilirken Ensarullah’ın bu savaşta ne Arabistan’ın şartlarına boyun eğdiğini, ne Mensur Hadi’nin Yemen’e geri dönebildiğini, Ensarullah’ın asla silahlarını bırakmadığını ve şehirlerden geri çekilmediğini yazdı.
 
TR.JAMNEWS
http://caferider.com.tr/amerikanin-ucak-gondermesi-arabistanin-agir-yenilgi-aldigina-isaret_h14600.html