03-06-2015 tarihinde eklendi
Arabistan’dan Şiilere Büyük Lütuf (!): Artık Yaşadıkları Şehre Defnedilebilecekler
Arabistanlı yetkililer önceki gün (Pazartesi) öğleden sonra İmam Hüseyin Camii şehitlerinin Şiileri için tahsis edilen bir mezarlığa defnedilmesine muvafakat etti.

Ed-Demam şehrinde yaşayan Şiiler, defnedilmeleri için uygun arazi tahsis etmiş olmalarına rağmen yıllardan beri cenazelerini İhsa şehrine intikal ettirmeye mecbur kılınmıştı.
 
Arabistan’daki Şii âlimlerden olan Şeyh Ali Selman, yayımladığı bildiride şu duyuruda bulundu: Arabistanlı yetkililer İmam Hüseyin Camisi şehitlerinin 70 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve şehitlerin ismini taşıyan Ed-Demam Şiilerine ait yeni kabristana defnedilmelerine muvafakat etmiştir.
 
Ed-Demam İmam Hüseyin Camii Şehitlerini Defnetme Komitesi sorumluları da şu duyuruda bulundu: Şehitlerin naaşları yarın (Çarşamba) ailelerine teslim edilecek ve aynı gün toprağa verilecek.
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Cuma günü DAEŞ terör örgütüne bağlı bir intihar eylemcisi Şiilerin Arabistan’da 25 yıl önce yapılmış en büyük camisinde Cuma namazını kana boyamak amacı ile harekete geçmiş, ancak güvenlik görevlilerinin erken fark etmesi neticesinde caminin park alanında kendisini patlatmış ve olayda Şiilerden dört kişi şehit olmuştu.
 
Olayda hayatını kaybeden iki şehidin babası Cuma Abraş, Suudi yetkililere hitaben Şiilerin kendi şehirlerine defnedilmesine izin verilmesini istemişti.
http://caferider.com.tr/arabistandan-siilere-buyuk-lutuf---artik-yasadiklari-sehre-defnedilebilecekler_h14598.html