07-03-2015 tarihinde eklendi
Arabistan’da Halk Ayaklandı
Suudi Arabistan'ın Eş Şarkiyye bölgesinde protesto gösterileri düzenlendi.

Suudi Arabistanlı muhaliflere bağlı Lübnan’daki televizyon kanalı Nebe'nin verdiği haberde, Arabistan'ın doğusundaki Şarkiyye bölgesi halkı Cuma günü bu ülke mahkemesi tarafından verilen idam kararlarına itiraz amacıyla gösteri düzenlediler.
 
Adalet ve Özgürlük koalisyonu internet sitesi Perşembe günü sosyal medyada yayınladığı bildiride, halktan Arabistan'ın Eş Şarkiyye ve Bahreyn'deki tutuklulara verilen idam cezalarına itiraz ve onlarla dayanışmalarını ilan etmek amacıyla protesto gösterileri düzenlemelerini istedi.
 
Arabistan Adalet ve Özgürlük Koalisyonu, Eş Şarkiyye ve Bahreyn zindanlarındaki tutuklular hakkında verilen idam cezalarını zalimce niteledi.
 
Arabistanlı siyasi aktivistler geçtiğimiz gün, BM İnsan haklarının Cenevre'deki 28. oturumu kulislerinde Arabistanlı din alimi Şeyh Nemr hakkında verilen idam cezası aleyhindeki faaliyetlerini sürdüreceklerini bildirdiler.
 
Uluslar arası Af Örgütü 2014 ve 2015 yılı raporunda, Arabistan rejiminin bir çok kişiyi uluslar arası kanunları önemsemeyen mahkemelerde gizlice yargıladıklarını belirtti.
http://caferider.com.tr/arabistanda-halk-ayaklandi-_h13952.html