22-01-2015 tarihinde eklendi
Erdoğan Öncesi Somali'de bombalı saldırı: Ölenler var
Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Somali'de Türk heyeti hedef alındı. Heyetin kaldığı otelin karşısında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ziyaret etmesi planlanan Somali'de Türk heyetin kaldığı otelin karşısında bombalı bir araçla saldırı gerçekleştirildi. 
 
Heyetin Erdoğan'ın koruma ekibi olduğu belirtilirken, olayda Somali vatandaşlarından ölenlerin olduğu öğrenildi...
 
TÜRK HEYETİNDEN YARALANAN YOK
 
Reuters'in son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre saldırıda ölü ve yaralı yok. Kızılay Genel Müdürü Güllüoğlu Somali vatandaşlarından ölenler olduğunu söyledi. Patlamada Türk heyetinden yaralanan olmadı. Reuters yerel kaynaklara göre 5 kişi öldüğünü söyledi.
Güllüoğlu olayı sıcağı sıcağına şöyle aktardı;
''Heyet yer planı görüşmeleri yaparken patlama gerçekleşti. O sırada yakınlarda bir Türk yoktu. O yüzden yaralananlar arasında Türk de yok. ''
 
ERDOĞAN ZİYARETİ İPTAL ETMEDİ
 
Dışişleri Bakanlığı, otelin karşısında gerçekleşen patlama sonrası Somali vatandaşlarından ölenlerin olduğunu, ancak Türk heyetinden yaralanan olmadığını açıkladı.Dışişleri yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin de şu aşamada iptalinin söz konusu olmadığını belirtti.
 
TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
 
Mogadişu'da daha önce de, Haziran 2013'te Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye'nin Somali'ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.
Mayıs 2014'te ise yine Mogadişu'da, Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.
http://caferider.com.tr/erdogan-oncesi-somali-de-bombali-saldiri--olenler-var_h13643.html