18-12-2014 tarihinde eklendi
Suriyeli Piskopos: Hıristiyanları korumak mı istiyorsunuz, silah akışını kesin
Antakya ve Tüm Doğu Rum Katolik Melkite Patriği III. Gregorios Lahham, dünyanın geleceğinin Suriye’nin barış, güven, sevgi ve işbirliği ülkesi olmasına bağlı olduğunu belirterek, tekfiri ideolojilerin sadece Suriye’ye değil bütün dünyaya tehlike arz ettiğini, öyle ki temel çatışmanın Suriye’de olduğunu lakin dışarıdan geldiğini vurguladı.

Lahham Suriye Televizyonunun kendisiyle düzenlediği ve dün yayınladığı görüşmede, Suriye’nin evlatları işbirliğiyle zor aşamayı aşacağını açıklayarak Suriye’ye saldıran ülkeleri bundan vazgeçmeye ve barışa yer vermelerine çağrı yaptı.
Bütün taifelerden din adamlarının tekfiri ideolojiyle mücadele ile hoşgörü ve sevgi ilkelerini yaymadaki rollerini belirten Lahham, dini görüşmeleri güçlendirmek ve büyük tekfiri tehlikeyle mücadelede bir yol haritasının yaratılması zorunluluğunu belirtti.
 
Suriye ve bölgede Milat Bayramı münasebetiyle dağıtılacak “Suriye’nin Umut ve Barış Feneri” adıyla bir mumun yakılacağını ve Suriye’de barış için muhtelif dillerde bir inisiyatifin başlatılacağını ortaya çıkaran Patrik Lahham, bu yılın Milat Bayramının her Suriyelinin ve Suriye’yi seven her şahsın kalbinde yeni bir umut olmasını umduğunu dile getirdi.
 
Hıristiyanların bölgeden göç ettirilmelerinin, tekfiri ideoloji bulma ve İsrail işgal çıkarına çalışma edatı olduğunu açıklayan Lahham:” Eğer Arap alemi Hıristiyanlardan boşaltılırsa boş bir azil hayatına girer” dedi ve bölünmemesi ve parçalanmaması için Hıristiyanları uygarlıklarını beşiği olan doğudaki ülkelerinde kalmaya çağırdı.
http://caferider.com.tr/suriyeli-piskopos--hiristiyanlari-korumak-mi-istiyorsunuz-silah-akisini-kesin_h13229.html