18-12-2014 tarihinde eklendi
İran’ı petrolsüz de yönetebiliriz
İranlı Milletvekili Subhanifer: Arabistan petrol fiyatını düşürme komplosunun baş aktörü

Hükümet Sözcüsü Muhammed Rıza Nobaht, petrol sektörünü ekonomiden ayırdıkları takdirde ülkeyi yine yöneteceklerini vurguladı. 
Gazetecilerin petrol fiyatlarının 50 veya 40 doların altına inme ihtimaliyle ilgili sorularına cevap veren Sözcü Nobaht, petrol piyasasında yaşanan son durumun siyasi garez-karlıktan kaynaklandığını belirtti. 
 
Yeni yılın bütçesinde petrol fiyatını gelecek yıla göre öngördüklerini kaydeden Nobaht, bu fiyatı petrol fiyatı çok daha düşük seviyelere gerilediği durumlarda bile bütçeyi toparlayabilecekleri şekilde göz önünde bulundurduklarını kaydetti. 
 
Bazıları bu şekilde İran’a baskı uygulayabileceklerini zannettiğini kaydeden Nobaht, ancak petrol sektörünü ekonomiden ayırdıkları takdirde ülkeyi yine yöneteceklerini vurguladı.
 
İranlı Milletvekili Subhanifer: 
Arabistan petrol fiyatını düşürme komplosunun baş aktörü 
İslamî Şura Meclisi Sanayi ve Madenler Komisyonu üyesi Ali Subhanifer, petrol fiyatının düşmesiyle ilgili komplonun baş aktörü Arabistan rejimi olduğunu açıkladı. 
Muhabirimize demeç veren Subhanifer, İran başta komşuları ve İslam ülkeleri olmak üzere dünya ülkeleriyle iyi ilişki kurmak istediğini belirterek, son günlerde petrol fiyatının düşmesi, bazı komşu ülkelerin kararlarında siyasi bağımsızlıktan yoksun olduklarını ortaya koyudğunu belirtti. 
 
Petrol fiyatının düşmesi İran’ın Arabistan ile siyasi ilişkilerini kesinlikle etkileyeceğini belirten Subhanifer, Arabistan bu komploda işbirliği yapmak ve kayıtsız şartsız emirlere uymakla bağımsız karar alamadığını ispat ettiğini vurguladı. 
 
Arabistan’ın yaptığı bir nevi kendi kafasına sıkma olduğunu belirten Subhanifer, bu ülkenin yakında para ve döviz bakımından çok ciddi sıkıntı yaşayacağını ifade etti.
http://caferider.com.tr/irani-petrolsuz-de-yonetebiliriz-_h13226.html