11-12-2014 tarihinde eklendi
Aşura Filmi 15 Ocak'a kadar Salt Galata’da


  Uluslararası 63. Berlin Film Festivali'nde ödül alan Türk yönetmen Köken Ergun'un "Aşura" adlı filmi, dünyanın dört bir yanındaki sergileri dolaşıp yuvasına döndü.

Ülkemizin önemli kültür-sanat mekanlarından Salt Galata’da Karanlıkta Gökkuşağı adlı sergide sinemaseverlerle buluşan Aşura, 15 Ocak 2015’e dek ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Dinî ritüeller, toplumsal cinsiyet politikası ve maneviyata dair meselelere odaklı işlerden oluşan Karanlıkta Gökkuşağı, sekülarizm sonrası bir bakış açısıyla, güncel sanatın dindar ve laik topluluklar arasındaki köhneleşmiş karşıtlığı ne şekillerde sorguladığını araştırıyor. Sergi, modernite ufkunun ötesindeki ritüeller, mistisizm ve us dışı olanın çekiciliğinin mevcut sanat üretimlerinde nasıl ele alındığına bakıyor.

İstanbul Zeynebiye’deki Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin hazırlıklarını ve Muharrem meclislerini içeren film için İstanbul, İzmir, Ankara, Newyork, Amsterdam, Lizbon, Paris, Berlin, Zürih ve Krakow'da özel gösterimlerle büyük ilgi çekmiş, Berlin Film Festivali'nde ödül almıştı.

Salt Galata’yı Pazartesi günleri hariç 12.00-20.00 arası, pazar günleri ise 12.00-18.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

http://caferider.com.tr/asura-filmi-15-ocak-a-kadar-salt-galatada--_h13203.html