22-10-2014 tarihinde eklendi
Hamanei: "İlmi çalışmalara önem verin"


- “Aydınlık bir gelecek için ilmi çalışmalara hız verilmeli”

TAHRAN – 22.10.2014- İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Uzma Seyyid Ali Hamanei, mevcut ilmi gelişmelerin yeterli olmadığını belirterek, “Aydınlık bir gelecek için ilmi çalışmalara hız verilmeli” dedi.

Ayetullah Hamanei, genç bilim adamları ve öğrencileri kabulde yaptığı konuşmada ilim merkezleri ve üniversitelerin faaliyetlerinin kalkınma ve ilerlemedeki önemine değindi.

Gençlere hitaben, “Düşünce, irade ve azimle öyle işler yapın ki tarihe ve halka layık olasınız” diyen Hamanei, hak için halka hizmet edilmesini istedi.

Bilim ve teknolojide dünya genelinde kıyasıya bir yarış yaşandığına dikkati çeken Hamanei, İran'ın bu konuda da daha çok yapacağı işler olduğunu bildirdi.

Bir ülkenin gelişmesinin ve ilerlemesinin yeraltı kaynaklarına bağlı olamayacağını vurgulayan Hamanei,”İran, yerüstü zenginliklerine, yetenekli gençlerine, ilmi çalışmalarına dayanarak idare edilmeli” ifadesini kullandı.

Yüce Yaradan'a karşı kulluk görevlerini de hatırlatan Hamanei, “Siz gençlerin temiz ve nurlu kalpleri, Allah'ın rızasına ve nimetlerinin artmasına bir vesiledir” diye konuştu.

Ayetullah Hamanei, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmede üniversiteler başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

http://caferider.com.tr/hamanei---ilmi-calismalara-onem-verin-_h13024.html