05-04-2014 tarihinde eklendi
Bahreyn'de yüz binler yine meydanlardaydı
Dikta rejime Formula 1 isyanı

   Bahreyn halkı, ülkelerinde yaşanan baskı ve zulümleri görmezden gelerek, yaşananları örtbast etmek üzere Halife rejimi tarafından bu yıl da düzenlenmek istenen  Formula 1  yarışlarına karşı, büyük bir protesto gösterisi düzenlediler. Cuma sonrası düzenlenen gösterilere yüz binlerce kişi katıldı. 



TESNİM haber ajansının bildirdiğine göre, Bahreyn'de hükümet güçlerinin sıkı güvenlik önlemlerine rağmen, hükümet muhalifi cemiyetlerin,  halkın ülkede düzenlenen "formula1" yarışlarına itiraz gösterilerine katılmaları yönündeki çağrılarına katıldıkları belirtildi.

Gösterilere katılan Bahreyn halkı, gösteri sırasında attıkları sloganlarla, "Formula1"yarışlarının, Al-ı halife rejiminin baskı, şiddet ve cinayetlerini örtbas etme hedefiyle düzenlendiğini kaydettiler.

Dikta rejim güvenlik güçleri ise halkı dağıtmak için göstericilere ateş açarak, göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bahreyn halkı ayrıca, ülkede düzenlenen "formula1"yarışlarının düzenlenmesine itiraz olarak bazı sokakları geçişe kapadılar.

14 Mart 2011 tarihinde, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin barışçıl gösterileri bastırmak için Bahreyn hükümetine destek için ülkeyi işgal etti.

Yerel kaynaklara göre , çok sayıda insan öldürüldü ve yüzlercesi tutuklandı .

İnsan Hakları gözlemcileri ülkede  doktorlar ve hemşirelerin de gözaltına alındığını, onlarca kişinin öldürüldüğünü, yüzlerce kişinin tutuklandığını, işkencelirin arttığını dile getirselerde, baskı ve şiddet sürüyor. BM ve diğer örgütlerin sessizliği ise sürüyor. 

http://caferider.com.tr/bahreyn-de-yuz-binler-yine-meydanlardaydi_h11428.html