03-01-2014 tarihinde eklendi
Irak Başbakan'ı Maliki'den el Anbar açıklaması
Bölgede herkes el Kaide'ye karşı tavır almalı

Ramadi'de yaşanan gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Nuri Maliki, hükümet olarak Anbar'da kriz çıkaran siyasi taraflarla müzakere etmeyeceklerini açıkladı.

Başbakan açıklamasında kanun dışına çıkanlar ve milislerin peşini pırakmayacaklarını ifade etti.

Sünni-Şii bakmaksızın kanun dışına çıkanlar ve milis güçlerinin yok edilmesinde ısrarlı olduklarını belirtten Başbakan Maliki, tarihin buna tanıklık edeceğini söyledi.

Anbar’daki krizin çözülmesi üzerindeki müzakerelerin adı geçen ilin gerçek sahipleri ve halkı ile yapılacağını belirtten Başbakan Maliki, Anbar'daki kriz çıkan siyasi taraflarla kesinlikle görüşmelerde bulunmayacaklarını kaydetti.

Konuşmasında Anbar'daki aşiretlere seslenen Başbakan Maliki, El Kaide'ye karşı olduklarını bir kez daha tavır almalarını beklediklerini vurguladı.

Anbar’daki eylem çadırlarının kaldırılmasında geç kaldıklarını belirtten Başbakan Maliki, eylem ve protestoların yapıldığı bölgenin terör grupları tarafından fırsat bilindiğini belirtti. Ordunun ülkenin tüm illerinde olduğunu belirtten Başbakan, ordu Maliki'nin değil Irak'ın ordusudur, şeklinde konuştu.

http://caferider.com.tr/irak-basbakan-i-maliki-den-el-anbar-aciklamasi_h10905.html