17-10-2013 tarihinde eklendi
Kurban Bayramı'nda Zeynebiye Camii doldu taştı


 İslam dünyası Kuraban (Tevhit) bayramını kutluyor.  Avrupa'nın en büyük inaç ve kültür merkezinde bayram namazını kılmak isteyen müminler 15 Ekim Salı günü sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Zeynebiye Camii'ni doldurarak, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün hutbesini dinlediler. ZCKM girişinde yaşanan yoğunluk sebebiyle bazı vatandaşlar namaz için yer bulmakta zorlandılar.



Namaz hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kurban bayramının önemine vurgu yaparak şunları anlattı:



"Kurban bayramı, resmi, İslami iki büyük bayramdan birisidir. Bu bayram, binlerce yıl önce, Resul-u Ekrem'den, İslam'ın son peygamberinin zuhurundan, Hz. İsa (as)'ın zuhurundan, Yahudiyetin zuhurundan, yani Hz. Musa'nın zuhurundan binlerce yıl önce yaşanmış bir hadisenin ya da hadiseler manzumesinin, külliyesinin anısına yapılan bir bayramdır. Kurban, Allah'a yakınlaşmaktır. O marifeti Allah cümlemize nasip etsin."



Özgündüz hutbesinde "İhlas" kavramının altını çizerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Ramazanda mazbut, takvalı insan olmak , Kurban Bayramı'nda ise Allah'a ihlaslı kul olmak amaçlanmıştır. İhlas, gönül meselesidir, tamamen Allah'a ait olmak, ne yaparsak Allah için yapmak ve aşkta Allah için halisleşmektir."

Özgündüz, bayram hutbesini; "Allah bu bayramı, inşaallah İslam alemi, necip milletimiz ve bu milletin güzide camiası olan siz değerli cemaatimiz için hayır, bereket, birlik ve dirlik vesilesi kılsın." diyerek sonlandırdı.

Zeynebiyeli hanımların da büyük ilgi gösterdiği namazda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ilgiyle dinleyen kadın erkek, yaşlı çocuk yediden yetmişe binlerce Ehlibeyt dostu, Özgündüz'ün kıldırdığı bayram namazının ardından tekbirler ve salavatlarla ZCKM'den ayrıldılar.

Görkemli kalabalık Zeynebiye Caddesi'nde uzun süre yoğunluk oluşturdu.

http://caferider.com.tr/kurban-bayrami-nda-zeynebiye-camii-doldu-tasti_h10433.html