Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ÜMMETİN KAHIRLI SANCISI MÜNAFIKLAR!
Mehdi AKSU

İmam Ali (aleyhisselam) şöyle buyuruyor; “Ey Allah’ın kulları sizlere Allah’dan korkmayı tavsiye ediyorum ve sizleri nifak ehlinden sakındırıyorum; Doğrusu onlar sapkındırlar ve saptırıcıdırlar, renkten renge girerler, çeşitli kıyafetlerde ve lisanlarda kendilerini gösterirler, her türlü vesileden yararlanırlar, her türlü şekilde sizi pusuya alırlar, kalpleri kötü, zahirleri iyidir, insanları aldatmak için sinsi hareket ederler, zahirde onların vasıfları devadır, sözleri şifadır, her hakkın karşısına bir batıl, her delilin karşısına bir şüphe, her yaşayanın karşısına bir katil, her kapıya bir anahtar çıkarırlar; onlar Şeytan’ın neferleri, cehennemin alevleridirler; onlar Şeytan’ın hizbidirler.” (Müstedrek-üs Sefinet-ülBihar, c.10, s.125)

Münafıkların zahirleri, dostlukları, sevgileri, misafirlikleri, övgüleri, takva ayağına yatmaları aldatıcıdır. Münafık denince akla, yüzüne bakar bakmaz sahteciliği anlaşılabilecek bir kişi gelmemelidir. Bu kişiler dış görünüş bakımından ihlaslı, samimi, muttaki insanlardan farklı olmayabilirler. Allah Kuran’da bu kişilerin konuşmalarının süslü olabileceğine dikkat çekmektedir; “Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap-kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) Her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp-sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar.” (Münafikun Suresi, 4)

Münafıklar kibirlidirler. Oysa bir müminin en başta gelen özelliklerinden biri, tevazu sahibi olması, her zaman hata yapabileceğini kabul etmesi ve kendisine yapılan öğüt ve uyarılara da hemen uymasıdır. Zira Allah’uTeala Hz. İsa aleyhisselama şöyle buyuruyor; “Ya İsa… alçak gönüllülükte toprak gibi ol.”  Toprak bereket ve hayır kaynağıdır, toprak kendisindekileri örter. Münafık toprak gibi bir görüntü verse de, amelleri ve söylemleri ile ateş gibi hareket eder. Münafıklar son derece kibirli ve kendini beğenmiş bir mizaca sahiptirler. Onlara verilecek hiçbir öğüdün faydası olmaz, kabahat üstüne kabahat yaparlar ama kabahatlerini ve hatalarını asla kabul etmezler. Çok akıllı oldukları, her şeyin en iyisini bildikleri kanısındadırlar. Hatta Allah'ın iyi bir kulu olduklarını öne sürerler.

Kendilerini bütün ayıplardan, kusurlardan, hatalardan, uzak gördükleri için sahip oldukları karakter bozukluklarının, yaptıkları kötülüklerin ahirette nasıl bir karşılığı olabileceğine ihtimal bile vermezler. Müminler sürekli olarak hatalarını düzeltip, eksiklerini telafi ederek kendilerini geliştirirken, münafıklar bu sahtekâr hayatın içine daha da saplanırlar. Yapılan hatırlatma ve tavsiyelerden de faydalanamazlar. Münafıklar, kibirli oldukları için, müminleri daima küçümserler ve onları kendilerinden aşağı görürler.

Kalplerinde olmayanı söylerler. “Ya imamı zaman derler ama amelleri ile imamı zamanı üzerler…” Münafıklar, Müslüman kimliği altında kendini sezdirmeden adeta şeytana hizmet vermektedir. Nasıl ki şeytanın asıl amacı insanları kendi peşinden sürüklemekse, münafıklar da aynı düşünceyle Müslümanların arasında fitne yayarak insanları kendi peşlerinden sürüklemek için uğraşırlar.

Münafıklar Peygamber, Ehlibeyt, İmamı zaman derler ama asla O'nlara benzemezler. Nefislerini ilah edindikleri için emr-i İlahiye mugayir söz ve davranışlarda bulunurlar. Takvadan söz ederler, takvasızdırlar, ihlâstan söz ederler riyakârdırlar, ahlaktan söz ederler ahlaksızdırlar, birlik ve vahdetten söz ederler ayrıştırıcıdırlar, bozguncudurlar, taavundan-dayanışmadan söz ederler ama asla dayanışma içinde olmazlar, kıskançlığın çirkinliğinden söz ederler, kıskançtırlar, kinci olmanın mikrobundan söz ederler, kincidirler, sevgiden söz ederler, sevgisizdirler, gayretten söz ederler, tembeldirler, mektebe karşı yapılan hakaretlere sesleri çıkmaz ama sesleri çıkanlarla uğraşıp dururlar,  hizmetten söz ederler hizmet alanlarında çıkarı ön plana alırlar, adaletten söz ederler adil değildirler, hizmete kadir şinas olup hizmet sahibine destek olup teşekkür etmeyi Allah'a yapılan şükür olduğunu dile getirirler ama yapılan hizmet kendi hesaplarına ve çıkarlarına uyduğu takdirde kadir şinas olur, hizmete destek olur, hizmet sahibine teşekkür ederler. Kendilerini, yapılan hizmetlerde mihver olarak kabul ederler.

Nefsini ilâh edinen münafıklar din ağzı ile tatlı dilli konuşurlar. Oysa Allah-u Teâlâ Hadis-i kudsî'de şöyle buyuruyor: "Âhir zamanda öyle kimseler türeyecektir ki, bunlar dinlerini dünyalığa âlet edeceklerdir. İnsanlara karşı koyun postuna bürünmüş gibi yumuşak ve güzel huylu görünürler. Dilleri şekerden bile tatlıdır, amma kalpleri kurt gönlü gibidir."

Devam Edecek…

Selam ve dua ile…

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2016 15:02 - 2171 Okunma
Mehdi AKSU yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
İRAN’DA SÜNNİLER! 14-12-2018 tarihinde eklendi
DİRENİŞİN ADI FİLİSTİN! 15-05-2018 tarihinde eklendi
UKRAYNA'DA HZ. MEHDİ COŞKUSU! 03-05-2018 tarihinde eklendi
DÖRT ZÜMREYE ÇOK DİKKAT ETMEK İNDİRİLEN DİNİN EMRİDİR! 20-02-2018 tarihinde eklendi
RABBANİ ALİM ÜSTAT HAMİT TURAN’IN ANISINA! 10-02-2018 tarihinde eklendi
EHLİBEYTİN LİSANINDA AMİN KELİMESİ VARMIDIR? 07-02-2018 tarihinde eklendi
AHMAK VE CAHİL ŞİA! 27-01-2018 tarihinde eklendi
SALAT: DUA MI NAMAZ MI? 16-01-2018 tarihinde eklendi
ASRIMIZIN FİTNELERİ! 01-01-2018 tarihinde eklendi
EMEK VE HİZMETE KADİR ŞİNAS OLMAK! 15-11-2017 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım