Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye İle Suriye ve Irak’ın Toprak Bütünlüğünün Korunması Konusunda Ortak Görüşe Sahibiz
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif; 3 yıl işgalin ardından Deyrezor’da IŞİD kuşatmasının kırılmasını Suriye halkına tebrik ederek, bu başarının, terörizm ve radikalizme karşı kazanılan önemli bir zafer olduğunu belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2017 09:11 - 519 Okunma
İran'ın bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için tüm komşuları ile işbirliğine hazır olduğunu belirten Zarif, tüm bölge ülkelerin terörizm sorunu ile karşı karşıya olduğuna işaretle, bu yüzden İran'ın mezhep ayırımı yapmadan bölge ülkelerine destek verdiğinin altını çizdi.
 
Dışişleri Bakanı ayrıca Myanmar Müslümanlarının krizine de değinerek bu konuda Türkiye ve Endonezyalı mevkidaşları ile görüştüğünü söyledi.
 
Zarif, İran-Türkiye ilişkileri konusunda da şu ifadelerde bulundu: Türkiye ile karşılıklı ilişkiler epey önemlidir ve Suriye ile bazı bölgesel dosyalarda ortaya çıkan anlaşmazlıklara rağmen iki ülke arasında birçok ortak noktanın var olduğundan bahsedebiliriz.
 
Türkiye'nin Beşar Esad'ın Suriye'de iktidarda kalmasını kabul edeceğine ilişkin, Dışişleri Bakanı, "Bunu onlara sormanız lazım ancak bana göre; günümüzde artık küresel toplum bu konunun Suriye halkının gerçek isteği olduğunun farkına varmıştır ve biz de bu doğrultuda kendi isteğimizi zorla kabullendirmek yerine halkın iradesine saygı duymalıyız. Biz, diyalog yolunu kolaylaştırmalıyız" dedi.
 
İran Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'ye yaptığı ziyaretini de değerlendiren Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu ziyaret, bölgesel konuları kapsayan karşılıklı görüşmeler çerçevesinde gerçekleşti. Tabii ki İran ile Türkiye birçok konu üzerinde ortak fikirlere sahip. Terör konusu da bunlardan biridir, zira bize göre, Türkiye'deki terör olayları İran'ın güvenliği üzerinde de etkili olmuştur. Bunlara ilave olarak, iki taraf Suriye ile Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması üzerinde ortak görüşleri paylaşıyor.
 
Zarif, Arabistan ile işbirliği ihtimali üzerine kendisine yöneltilen soruya da İran'ın, Arabistan'ın da aralarında olduğu Müslüman ülkelerle her zaman işbirliğine hazır olduğunu belirtti.
 
Yemen halkına yönelik devam eden savaşın akıldışı bir hareket olduğuna değinen Zarif; Arabistan, BAE ve bu savaşa katılan diğer ülkelerin, hedeflerinden hiç birine ulaşamadıklarını söyledi.
 
İran Dışişleri Bakanı; Filistin meselesinin İslam ümmetinin karşı karşıya olduğu en büyük sorun olduğunu da belirterek, tüm Müslüman ülkelerin Filistin ekseni etrafında toplanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2017 09:11 - 519 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım